Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker dig som vill arbeta med utveckling av flygplanssystem!

Linköping, Sweden
Closing date: 31 December 2023

Är du intresserad av att jobba med systemutveckling i en utvecklingsorganisation där vi omsätter spjutspetsteknologi och expertkunskap till flygande farkoster? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker nu fler positiva och engagerade utvecklingsingenjörer och ledare till vår verksamhet General Systems.

Din framtida utmaning

Inom General Systems ansvarar vi för att utveckla och integrera viktiga system i Gripen-flygplanet samt i övriga befintliga och framtida plattformar inom Saab Aeronautics.

Du kommer att få en bra förståelse för systemet du arbetar med och dess gränssnitt mot andra system. I det spännande arbetet som systemingenjör ingår utveckling och upphandling av hårdvara, mjukvara och system från ax till limpa. Detta innefattar exempelvis förstudier, kravställning, systemutveckling, verifiering, validering och förvaltning av produkten. Arbetet sker i tätt samarbete med våra leverantörer.

Vi söker nu förstärkning till följande områden:

  • Förarutrustning, ansvarar för system och apparater till Gripens flyghjälmsystem, dräktsystem och överlevnadsystem. Utrustning som skyddar och hjälper stridspiloter att utföra sin uppgift.

  • Räddningssystem, ansvarar för system och apparater till Gripens räddningssystem bestående av raketstol, syrgasförsörjning och anti-g funktion.

  • Landställ- och bromssystem, ansvarar för system och apparater bestående av landställ, hjul och broms.

  • Hydraulsystem, ansvarar för system och apparater som försörjer plattformen med hydraulförsörjning.

  • Bränslesystem, ansvarar för system och apparater som försörjer plattformen med bränsle. Funktioner såsom bränsletransfer, i- och urtankning, motormatning, kylning, trycksättning och lufttankning.

  • Luftsystem, ansvarar för system och apparater för kylning och reglering av lufttryck och temperatur i cockpit.

  • Elkraft, förser samtliga system i flygplanet med elkraft och ansvarar för inre och yttre belysning

  • Hjälpkraft, ansvarar för kraftöverföringen från motor till övriga delar i flygplanet

  • Framdrivning, ansvarar för motor och dess integration med övriga system i komplett flygplan. Här ingår även aerodynamisk design av luftintag och andra komponenter i framdrivningssystemet mha strömninsgsimuleringar (CFD), vindtunnelprov och flygprov samt prestandaberäkningar.

  • Konceptutveckling och systemsimulering, bygger och simulerar modeller av våra system med hjälp av t.ex. Dymola eller Simulink. Genomför tekniska utredningar och tar fram nya koncept av våra flygplanssystem.

Din profil

Ett team fungerar många gånger som bäst när det består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser. Därför är vi intresserade av just dina styrkor för att se var du passar in hos oss.

Du är utbildad gymnasie- eller högskoleingenjör, alternativt har ingenjörsutbildning på mastersnivå (eller motsvarande). Vi söker även dig med licentiat eller doktorsexamen med intresse för exempelvis aerodynamisk design. Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projekt- och teamledning är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

General Systems är en del av affärsområdet Aeronautics som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Läs mer om oss här .

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här .

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här .

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.