Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker dig som vill jobba med Software Quality Assurance i våra undervattensprojekt

Linköping, Sweden
Closing date: 29 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Affärsenheten Underwater Systems tillhandahåller både militära och civila produkter som ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt andra uppdrag under vattenytan.

Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. I rollen som SQAE (Software Quality Assurance Engineer) kommer du att jobba med att upprätthålla och säkra kvalitéten på mjukvaran i våra undervattensprodukter såsom autonoma och fjärrstyrda farkoster, torpedsystem och sensorsystem.

Som en av våra SQAE ansvarar du för att våra produkter möter kvalitetskrav och följer aktuella regelverk avseende mjukvaran. Det är en bred roll med insyn i många av våra produkter och projekt.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande kunskaper, med flera års erfarenhet av systemutveckling och gärna med kvalitetssäkring av mjukvara. Du har stor erfarenhet av att ha arbetat med mjukvara på systemnivå (systemarkitektur, kravnedbrytning, design och implementation etc).  Rollen ställer krav på att vara noggrann, se helhet, men också att kunna vara flexibel och snabbt lösa uppkomna problem. För att trivas i rollen bör du uppskatta kombinationen av att både arbeta självständigt samt i team med dina kollegor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!