Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker nu flera sektionschefer

Arboga, Sweden
Closing date: 31 December 2023

Vi söker nu sektionschefer till PU Communications!

PU Communications är ansvariga för att designa, integrera och leverera kommunikationslösningar för SAABs bredare portfölj

Söker du en roll där du kan vara med och påverka? Vi expanderar och söker en engagerad ledare till vår nya sektion. Brinner du för ledarskap, affärsmannaskap och har ett stort engagemang kommer du garanterat att trivas i denna roll!.

Din roll


Vår önskan är att du är en trygg och inspirerande ledare med stort intresse för att tillsammans med dina kollegor kontinuerligt utveckla vår avdelning framåt. Som ledare är du kommunikativ, lyhörd, coachande, inkluderande och bidrar till ett innovativt och förtroendefullt arbetsklimat.

 • Som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp där du med ditt affärsintresse och engagemang kommer att bidra utöver ditt egna verksamhetsansvar.
 • Du kommer att jobba nära andra chefer för att tillsammans nå avdelningens mål. Du kommer att ansvara för och leda en grupp till ca 20 medarbetare med personalansvar som innefattar bland annat kompetensförsörjning, lönesättning och arbetsmiljöansvar.
 • Du kommer också att arbeta med att leda och utveckla samt ekonomiskt ansvara för verksamhetens arbete där en viktig del är att bibehålla och utveckla goda kundrelationer.

Din profil


Vi söker dig som är en erfaren, drivande och inspirerande ledare, som kan skapa en verksamhet där medarbetarna känner engagemang för helheten. Du är så klart lyhörd och kommunikativ, både gentemot medarbetarna inom sektionen, men också med kunder så väl som i gränssnitt inom avdelningen och resten av Saab.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har:

 • ledarerfarenhet exempelvis chef, projektledare eller teamledare
 • relevant högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande. Tex systemvetenskap eller en civilingenjörsutbildning
 • har en förmåga att kunna växla perspektiv från operativt till mer strategiskt ledningsperspektiv
 • har goda kunskaper i engelska och svenska

Vi hoppas att du känner igen dig i dessa personliga egenskaper:

 • drivande samtidigt som du tar ansvar för att samtliga medarbetare på sektionen och i projektet har balans mellan jobb och fritid
 • intresserad av att utveckla människor och verksamhet
 • tekniskt intresserad
 • kommunikativ
 • hjälpsam

Meriterande är:

 • om du har kännedom om FMV och FM organisation och underhållsinformationssystem
 • tidigare erfarenhet av systemingenjörsarbete inom försvarsindustrin

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Resor förekommer i tjänsten. B-körkort är ett krav

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.