Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker utvecklingsingenjör inom livslängdsteknik

Karlskoga, Sweden
Closing date: 6 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Din roll blir att delta i projekt för att bidra med kunskap inom livslängdsteknik, materialteknik och kemi, samt utföra provning inom dessa områden. Sektionens maskinpark inhyser en rad instrument för bland annat termiska analyser (DSC, HFC, TGA), termomekaniska analyser (TMA, DMA), kemiska analyser (FT-IR, HPLC och ICP) samt mikroskopi och grundämnesanalys (SEM/EDS).

Rollen innebär att du fördjupar dig inom teknikområdet under en längre tid för att nå specialistkompetens. Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

•    Planera och definiera uppdrag inom området livslängdsteknik
•    Designa delsystem och/eller komponenter
•    Genomföra provning
•    Rapportera och utvärdera resultat

Din Profil

Som person är du målinriktad och tar egna initiativ för att lösa uppgiften. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i team uppnå det bästa resultatet i rätt tid.

Vi ser att du har en Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom kemi- eller materialteknik alternativt en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Även att du har några års erfarenhet inom området. Viktigt för att fungera i rollen är också god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av explosivämnen, materialteknik och analytisk kemi är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Observera att denna rekrytering har sista ansökningsdag är i augusti, vilket innebär att återkoppling på din ansökan kan dröja.

Du blir en del av

Sektionen för livslängdteknik består idag av 8 medarbetare som, inom utvecklingsorganisationen, arbetar med materialtekniska frågeställningar och provning utifrån ett livslängdsperspektiv. Detta innefattar bland annat provning av olika material, också explosivämnen, för att analysera deras åldringsegenskaper samt att undersöka deras förenlighet med andra material. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här