Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Viktingenjör sökes till Saab Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 12 December 2022

Är du intresserad av att jobba med utveckling av flygegenskaper inom Saab Aeronautics? Vårt uppdrag är att monitorera och optimera vikt och balansegenskaper i våra produkter. Vi medverkar centralt i pågående utveckling för att säkerställa att vi på ett strukturerat sätt analyserar och utvecklar konstruktionsunderlag, apparater och komponenter. Vi samverkar brett inom utvecklingsorganisationen med konstruktörer, produktion, systemutvecklare, designledning i hela produktlivscykeln.

Din roll

Vårt område behöver förstärkas med en viktingenjör. Rollen består till stor del av att analysera, beräkna och optimera egenskaper som vikt, tyngdpunkt och tröghetsmoment. Arbetet innehåller en del praktiska arbetsuppgifter som att verifiera egenskaperna genom att medverka vid vägningar inom produktion och av komplett flygplan. Arbetet medför att man får en bred förståelse över flygplanets struktur och alla dess subsystem.  Du kommer att arbeta med beräkningar, granskning och kravanalys av system och tekniska lösningar. Du kommer att ingå i något/några av våra "cross functional teams” med fokus på utveckling inom någon produkt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder ett spännande verksamhetsområde som är under förändring och uppbyggnad, med flera nya projekt som kommer göra stor skillnad för Gripens framtida förmåga. Området är organiserat nära Gripen Designs designledning eftersom det finns många gemensamma nämnare och möjlighet kan finnas att även verka inom detta område. Vi erbjuder också deltagande i introduktionsprogram och ett utvecklingsprogram som kommer att ge dig djupgående bredd- och domänkompetens samt ett brett kontaktnät.

Din profil

Vi söker dig med mekanik, produktutveckling eller konstruktionskompetens. Du är högskoleingenjör eller civilingenjör (eller motsvarande kompetens), helst med några års relevant erfarenhet.

I det dagliga arbetet är du strukturerad och noga med leveranser, samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är en social person som har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning och förstår vikten av en bra kundrelation. Som person är du självorganiserad och en sann lagspelare på samma gång. Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas inom ditt kompetensområde och du kommer att kunna ta initiativ och driva nya projekt inom området.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Erfarenhet av produktutveckling, konstruktion och design
  • Erfarenhet från arbete med någon av Saab Aeronautics produkter
  • Databaskunskap
  • Granskning/Kravhantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du är välkommen eller skicka in din ansökan, du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan och bli en del av ett trevligt team som vässar vår svenska försvarsförmåga – varje dag!

Vad du blir en del av?

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Weight and Balance ingår i ett område tillhörande avdelningen Design Engineering inom BU Gripen Design.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.