Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vill du vara med och utveckla framtidens mjukvara i flyg och testsystem?

Huskvarna, Sweden
Closing date: 30 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

För oss är teknik mer än kod och mekanik. Det är hjärtat i vår verksamhet. Det som utmanar oss, inspirerar oss och håller oss engagerade. Du kommer att vara involverad under hela produktens livscykel, från framtagning av krav och arkitektur till design, implementation, test och verifiering – samtidigt som du tillsammans med ditt team är en viktig pusselbit i vår resa mot att skapa nästa generations försvarssystem.

Med ett stort fokus på användarvänliga system anpassar vi våra produkter genom att förstå våra kunders behov, lösa verkliga problem och bygga innovativa lösningar och relationer.

Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö där du kommer att få möjlighet att utvecklas och växa som mjukvaruutvecklare.

Din profil

För att trivas på Saab tror du på en kultur av nyfikenhet, tillit och lagarbete. Det spelar ingen roll om du är i början av din karriär eller är expert inom ditt område, det viktigaste är att du delar vår passion för utveckling och ny spännande teknik!

Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta med de senaste verktygen och teknologierna inom branschen.

Hos oss finns många möjligheter inom mjukvaruutveckling, på våra kontor i Huskvarna och Jönköping kan du t.ex. arbeta i roller eller områden såsom testingenjör, arkitekt eller i en mer traditionell mjukvaruutvecklarroll.

För att lyckas i någon av våra team tror vi att du har en högskole-eller civilingenjörsexamen inom data, inbyggda system, elektroteknik, HW-programmering, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Kunskap och erfarenhet inom några eller något av följande; C, C++, C#, Ada, Assembler, Python, Java, RTOS, HW-nära programmering, UML, Säkerhetskritiska system och Embedded systems.

Även andra verktyg och tekniska plattformar som Git, Devops, Bluetooth och Jira kan förekomma.

Våra team är mångsidiga och vi tror på att olika perspektiv och erfarenheter kan bidra till att skapa ännu bättre lösningar. Så oavsett tidigare erfarenhet och arbetsbakgrund är du mer än välkommen att vara med och forma framtidens teknologi.

Vill du veta mer om några av våra produkter och områden i Huskvarna? Följ länkarna nedan!

Avionics systemsAirborne Computer Systems

Training & Simulation - Live Training and Simulation

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsskyddsplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av


Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här