Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår nästa applikationspaketerare?!

Göteborg, Sweden
Closing date: 27 June 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Application Provisioning teamet söker nu en applikationspaketerare. Teamet består idag av 9 st personer av olika nationaliteter varför engelska språket är en naturlig del av vårt arbete. Som medlem i teamet förväntas du att bidra till en atmosfär där vi hjälper varandra att lyckas. Vi tar ansvar och är drivande för våra arbetsuppgifter. Tillsammans skapar välbefinnande och har roligt. Tjänsten innefattar också inrikesresor någon gång i månaden.

Teamet ansvarar bland annat för:

  • Paketering för merparten av Saabs applikationer

  • Publicering av applikationerna så att de är beställningsbara för Saabs medarbetare.

  • Underhåll av Saab’s Citrixmiljöer

  • Bidra till en kontinuerlig utveckling av tjänsten Application Provisioning

Din profil

För att trivas i denna roll är det fördelaktigt om du arbetat med virtualiserings-teknologier tidigare. Detta då vi går mer och mer åt att använda dessa teknologier för de applikationer som vi distribuerar till våra användare. I vårt arbete använder vi oss också av egengjorda script och tänker oss därför att du har erfarenhet och kunskap inom PowerShell.

Andra relevanta kunskaper och erfarenheter är:

- Applikationspaketering (Cloudpaging, Citrix & App-v) och distribution (SCCM, PowerShell App Deployment Toolkit).

- Script (PowerShell, VB-script).

- Hur en applikation installeras i Windows (registry, profile, settings etc.).

- GPO, Windows Installer/Registry och Windows i allmänhet.

- Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

- Kunskap inom SaaS lösningar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här