Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Component engineer

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 January 2022
Apply for this job!

Vi söker nu en person som kan elektronik komponenter. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Vi inom Sektion Elektronik i Linköping står inför spännande utmaningar att möta framtiden med krav på effektivisering och lönsamhet. Arbetsuppgifterna är att vara en länk mellan komponentvärlden och elektronik-designers och kunna hantera olika verktyg. Arbetet ger dig ett brett kontaktnät inom företaget och utanför.

Tjänsten inkluderar två delar: Hantera nya komponenter in i våra system och kontrollera så att de uppfyller våra krav. Hantera ersättnings komponenter när gamla konstruktioner återanvänds.

Arbetet inkluderar bl.a:

 • Kontrollera att krav uppfylls
 • Dokumentera i olika system
 • Deltaga i kravställning och komponentval
 • Arbeta i PDM system
 • Följa standards och nya lagkrav

Resor främst inom Sverige ingår i arbetet.

Din profil

Vi söker dig som har ett öppet sätt och trivs med att jobba i team runt många olika produkter gärna intresse för mekanik och elektronik.

Du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom elektronik eller så har du tidigare arbetat med teknisk problemlösning inom området och har kunskapen.
 • Stort intresse av teknik.
 • Gärna Systemvana av PDM applikationer.
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

 • Erfarenhet från arbete i EDM IFS.
 • Erfarenhet av elektromekaniska komponenter.
 • Erfarenhet av att delta i projekt.
 • Kännedom om komponentstandarder

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Sektionen Elektronik består i dag av ca 100 medarbetare och vår verksamhet finns i Karlskoga, Linköping och Motala. Vi har en bred verksamhet på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar. Avdelningen Elektronik 3 i Linköping består i dagsläget av 20 personer. Placeringsort för denna tjänst är Linköping alternativt om önskan finns så är Karlskoga möjligt.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2022-01-20. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.