Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Configuration Manager

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
30 August 2022
Apply for this job!

Vår primära slutkund är den svenska armén där vår utvecklingsorganisation har ett unikt förtroende. I nära samarbete med Försvarets materielverk och företrädare för Försvarsmakten och armén utvecklar och vidmakthåller vi ledningstödsystem som är avgörande för arméns digitalisering.

Din roll

Sektionen Land System söker nu förstärkning då vi behöver komplettera vår förmåga inom konfigurationsledning.

Som konfigurationsledare (CM – Configuration Manager) kommer du bli en del av Avdelning Land och arbeta med konfigurationsledning för flera produkter och kunder.

Du förväntas vara drivande och ta ansvar för dina uppgifter. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag, få en mycket god produktförståelse och få möjlighet att skapa ett brett kontaktnät.

Du kommer vara en aktiv del i att både utveckla och implementera etablerat arbetssätt. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stötta pågående utvecklingsprojekt genom att utföra, leda och planera CM aktiviteter.

En viktig del av ditt arbete kommer vara att lyfta och synliggöra disciplinen inom projekt och övrig verksamhet.

Huvudsakliga arbetsområden:

  • Skapa och underhålla CM-planer
  • Skapa och underhålla instruktioner inom CM-området och bidra till ständig förbättring av konfigurationshanteringsprocessen.
  • Se till att det finns en korrekt CM-miljö och genomföra nödvändig användarutbildning inom denna.
  • Fungera som sekreterare inom vissa mötesforum och delta i möten rörande konfigurationsrevisioner, t.ex. registrera alla ändrings- och konfigurationsbeslut och visualisera de giltiga delarna av varje konfiguration.
  • Fungera som en tjänstefunktion som stödjer en effektiv och kontrollerad utveckling av produkterna inom projekt- eller organisationsenheten. Vilket innebär att man är en aktiv och integrerad del av projektet och delta i all planering, diskussioner etc. som kan ha inverkan på konfigurationshanteringen.
  • Granska systemdokumentationen från en CM-synpunkt.

Din profil

Du bör vara drivande och ansvarstagande i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten. Förmågan att kommunicera och viljan att utvecklas ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Vi ser gärna att den sökande har en examen som högskoleingenjör eller civilingenjör. Kunskaper inom systemering och konfigurationsledning värderas högt. Du får gärna ha haft tidigare roller inom konfigurationsledning eller likande.

Krav för tjänsten:

  • Högskoleutbildning och/eller motsvarande erfarenhet från relevanta positioner.
  • Utmärkt förmåga att kommunicera på svenska och engelska, tal och skrift
  • Drivkraft att strukturera och upprätthålla ordning och reda

Meriterande för tjänsten:

  • Arbete som CM eller närliggande discipliner såsom t.ex. test, SW-utveckling, HW-konstruktion eller liknande, gärna i verksamheter med liknande höga krav på t.ex. informationssäkerhet, spårbarhet, exportkontroll ( t.ex. försvarsindustri, telekom, medicin, bank)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburen, markbaserad och marin radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Läs mer om oss här . Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.