Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Configuration Manager till vår flygburna radar och övervakningssystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 18 December 2022

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Du leder arbetet avseende på Configuration Management för de produkter som tas fram till vår flygburna radar och övervakningssystem.
Produkterna har en livslängd på över tjugo år och CM hanteras under hela livscykeln. Produkterna är omfattande och innehåller både mjukvara och hårdvara och i rollen som CM ingår att hålla en tät kontakt med de konstruktionsinstanser där hårdvaran och mjukvaran utvecklas.

Configuration Managers huvudsakliga arbetsuppgifter är idag att:

 • bistå program/ projektledningen i att leda och strukturera program/ projekt

 • definiera Configuration Management policies, handläggning, metoder och rapportering för projekt

 • coacha projektmedlemmar i sakfrågor rörande Configuration Management

 • styra och strukturera produkt och dokument

 • styra och kontrollera ändringar och deras tillhörande dokumentation

 • delta vid granskningar

 • leda CCB-möten (Configuration Control Board), vilka syftar till att produktens tydliga konfiguration upprätthålls och produktändringar tas hänsyn till på ett klokt sätt

 • medverka i verksamhetsutveckling och effektivisera våra arbetssätt

Din profil

Vi söker dig med bred teknisk kompetens, goda ledaregenskaper, god kommunikations- och samarbetsförmåga.

För tjänsten som Configuration Manager är det meriterande att ha:

 • God affärsförståelse och kundfokus

 • Kunskap och förståelse av arbete i en internationell miljö

 • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga

 • Förmåga att arbeta självständigt

 • Tidigare erfarenhet av Configuration Management eller produktlivscykelfrågor

 • Erfarenhet av konstruktionsarbete

 • Erfarenhet av ledarroller

 • God kunskap i engelska, såväl muntligt som skriftligt

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

Baseline Program ERIEYE är ett programkontor som har till uppgift att utveckla, vidmakthålla och underhålla bassystem och basprodukter inom Mission System. Programkontoret innehåller programledare, tekniska produktledare, IVA Manager och Configuration Managers. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls. Våra tekniska produktledare och Configuration Managers utövar sina roller för hela AEW&C.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Surveillance kan du läsa här:
https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Du är välkommen med din ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef: Helena Bengtsson +46 73 4378952

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.