Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Configuration Manager

Location
Malmö, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Saab växer snabbt och står inför en lång och spännande resa. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och för närvarande söker vi Configuration Managers till vår sektion. Har du en bakgrund som Configurationen manager och trivs i en dynamisk arbetsmiljö där mycket händer vill vi gärna ha dig ombord.

Din framtida utmaning

I denna roll skulle du tillhöra den nya sektionen Agile IT Development, inom avdelning Group IT på Saab. I denna sektion arbetar vår egen personal samt konsulter med systemutveckling inom hela IT-området. Agile IT Development supportar Saabs alla IT enheter med denna tjänst och i dagsläget har vi drygt 70 medarbetare. Vi utvecklar både interna applikationer samt anpassar kommersiella applikationer. Inom sektionen jobbar vi nu för att sätta ett agilt arbetssätt både för oss själva men även för att få med andra delar av företaget på den agila resan. I dagsläget fokuserar vi till största delen på utveckling i C# och Java.

Som Configuration Manager (CM) hos oss får du ansvaret att säkra CM-hanteringen för våra applikationer. Vi har ett stort antal olika applikationer att utveckla, vidareutveckla och anpassa.

Några av dina arbetsuppgifter är:

  • CM för projektaktiviteter och SW revisionshantering
  • Ta fram och underhålla produktstrukturer
  • Stödja vår utveckling och testverksamhet ur ett CM-perspektiv
  • Ändringshantering via CCB och följa upp att ändringarna implementeras
  • Utbilda och supporta inom Configuration Management

Den du är idag

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av Configuration Management och som vill få möjligheten att bygga upp CM-hanteringen i vårt team. För att lyckas i rollen krävs att du har relevant erfarenhet och utbildning. Du har en analytisk förmåga, ett sinne för ordning och reda samt goda kommunikationsegenskaper. Eftersom vi tillhör en bransch som ständigt är i rörelse krävs att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och teknik. Du är en person som ser möjligheterna i förändringar och är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Vi strävar ständigt mot att förbättra och effektivisera vårt eget arbetssätt, så nya erfarenheter är alltid välkomna.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Sista ansökningsdatum: 2022-01-31


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.