Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager

Karlskoga, Sweden
Closing date: 29 May 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Vår produktionsenhet i Björkborns Industriområde i Karlskoga står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som vi genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar vi långsiktigt på att utveckla vår enhet med digitalisering och automatisering. I detta har vi stora krav på effektivisering och flödesoptimering i alla steg. Som Configuration manager hos oss är du en viktig del i konfigurationsstyrningen av våra produkter och informationsflödet inom produktion och inköp.

Bland arbetsuppgifterna för en Configuration manager ingår att:

  • Agera som Produktions representant på CCB (Change Control Board) för att bevaka och säkra att de beslut som tas fungerar utifrån ett produktionsperspektiv. Samt skicka remissärenden inom produktion.

  • Föra över artiklar från konstruktion till produktionsdelen i affärsystemet IFS och uppdatera produktstrukturer utifrån frisläppta CO (Change Order).

  • Skapa och följa upp ändringsnotiser, CN (Change Notice), till ett flertal instanser som en del i ändringsprocessen.

Att alltid ha rätt tekniskt underlag som en förutsättning för god kvalitet inom produktion och inköp. Arbetet innebär att ha många ärenden igång samtidigt vilket ställer krav på ordning och reda. Vårt tekniska underlag består av tekniska bestämmelser, ritningar, metodbeskrivningar och manualer. En stor delar av jobbet är att bygga och underhålla produktionsstrukturerna i vårt MPS System IFS. Ytterligare en arbetsuppgift är att utveckla, driftsätta samt förvalta konfigurationsstyrningen för produktionsutrustningar.

Som medarbetare hos oss får man möjligheten att jobba med många kontaktytor och under stor frihet och förtroende, vilket innebär en arbetsplats som kanske är lite utöver det vanliga. Vi är också stolta över vår innovationskultur som ger dig möjlighet att påverka både teknik, metoder och arbetssätt.
 

Din profil

Vi tror att du är nyfiken, service minded och att du verkligen gillar att stötta och hjälpa dina kollegor med vad du än kan bidra med. Du tycker om system, har lätt att se och förstå flöden och hur saker hänger samman i systemet. Du är strukturerad och håller naturligt bra ordning och reda.

Vi ser att du är:

  • Kommunikativ, både muntligt och skriftligt. Både på svenska och engelska

  • Helst någon teknisk bakgrund, gärna inom produktion.

Det är meriterande om du ha erfarenhet från CM-arbete (ändringshantering) och av att arbeta i affärssystemet IFS

Kontaktperson:

Malin Samuelsson, malin.samuelsson@saabgroup.com, 073-418 30 32


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här