Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Databasarkitekt

Malmö, Sweden
Closing date: 22 August 2022

För att bygga komplexa ubåtar och ytfartyg ställs en stor mängd krav på oss som skeppsvarv. För att kunna realisera dessa krav behöver vi kunna hantera dem i en väl strukturerad databas och nu söker vi dig som vill vara med att etablera, förvalta och utveckla dessa databaser!

Din roll

Databasarkitekten ingår som en viktig kugge i kravteamet, vilket är med under hela produkt­utvecklings­förloppet från konceptfas till att produkten överlämnas till kund. Teamets huvuduppgift är att sätta upp och förvalta kravdatabasens struktur så den möter projektets behov i de olika faserna. Din roll i teamet är att stötta med verktygsexpertis för att skapa en miljö där övriga kravteamet och ett stort antal utvecklingsingenjörer kan förvalta krav på ett effektivt och spårbart sätt. Detta gör du genom att skapa användargränssnitt och databasstrukturer som stödjer den process och metodik som vi ska följa.

Du blir en del av ett socialt kravteam med högt i tak som arbetar nära både projektledning och systemingenjörer. Du har även ett nära samarbete med vår IT-organisation gällande frågor kopplade till vårt kravhanteringsverktyg.

Dina huvuduppgifter kan vara:

 • Skapa användbara användargränssnitt i kravhanteringsverktyget
 • Skapa funktioner för uppföljning av kravstatus
 • Erbjuda support gällande användning av databas till ingenjörer som jobbar med kraven
 • Driva arbetet med process-, metod och verktygsutveckling genom att ständigt förbättra och optimera arbetssättet


Du kommer arbeta från vårt kontor i Malmö.

Din profil

Du är grym på databasers struktur och hur man på ett effektivt sätt interagerar med dem. Du har förmågan att förstå projektens och ingenjörernas behov och anpassa verktyget på ett sätt som tar processen såväl som olika intressenters behov i beaktande. Du är av naturen hjälpsam och du når dina mål genom att hjälpa andra att uppnå sina mål; din framgång mäts genom att se hur effektivt andra kan arbeta! Du kan programmera och har förståelse för logiken i en kod, förstår hur man ska hantera en databas, är noggrann, uthållig och är en lagspelare som trivs i ett team.

Följande färdigheter är nödvändiga:

 • Programmering av script som kan interagera med kravdatabasen
 • Erfarenhet från arbete med databaser
 • Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • Lagspelare


Följande färdigheter är meriterande:

 • Ingenjörsexamen
 • Optimering av användningen av kravhanteringsverktyg
 • Erfarenhet från arbete med processer och styrande dokumentation


Den här positionen kräver att du genomgår en säkerhetsprövning baserat på gällande föreskrifter kring/av säkerhetsskydd. För positioner som kräver säkerhetsprövning kan det även gälla ytterligare krav om medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Hos oss får du möjligheten att påverka de produkter som försvarar våra gränser och bidrar till en säkrare omvärld. Du kommer vara del av flera projekt som ger dig möjligheten att utveckla dig själv, skapa om omfattande nätverk och vara del av världsledande varvsindustri.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vill du veta med om livet som anställd på Saab? Kolla här!

Vänligen notera att vi inte kommer att agera på några ansökningar förrän efter semesterperioden, så du har chansen att fila ett extra varv på din ansökan för att göra den extra bra! Din ansökan föredras på svenska.

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta
Per Kårén, recruiting manager +46 734 34 10 92 eller,
Niklas Törngren, HR Specialist Recruitment +46 734 34 10 44

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.