Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Delprojektledare inköp

Linköping, Sweden
Closing date: 13 June 2023

Saab Dynamics växer och vi behöver bli fler! Vi söker nu en delprojektledare till vår verksamhet i Linköping.

Vill du vara en del av ett inköpsteam med stort affärsfokus? Gillar du att ta egna initiativ när det handlar om att lösa uppgiften? Då är du den då är du den delprojektledaren vi söker.  

Din roll

Som delprojektledare inköp kommer du ha många kontakter, både internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stödja affärsområdenas projekt och program med kommersiellt ansvar och att kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.
  • Försäkra dig om att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner är uppfyllda.
  • Projektledare för en produktkategori mot motsvarande affärsenheter och utvecklings- och produktionsprojektledare.
  • Hantera tvärfunktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar.
  • Försäkra dig om att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner är uppfyllda
  • Analysera tekniska och kommersiella villkor och fastslå en inköpsstrategi i respektive projekt.
  • Aktivt delta i offertarbeten och framtagande av kalkyler

Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utveckling och vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

I tjänsten kommer det ingå resor, både nationellt & internationellt.

Din profil

Vi söker dig med teknisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå eller likvärdig dokumenterad utbildning. Du har tidigare erfarenhet från strategiskt inköpsarbete och/eller projektledning.

Vi förutsätter att du har ett tekniskt intresse och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

Du är en person som sätter igång aktiviteter, slutför och uppnår resultat. Du är utåtriktad och lyhörd med förmåga att personligt och affärsmässigt skapa goda kontakter och förtroendebaserade relationer. Då tjänsten innebär många gränsytor inom organisationen krävs det att du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är strukturerad, noggrann och trivs med ett högt tempo. Du kan jobba med såväl helhet som detaljer och har en förmåga att tydliggöra och följa upp planer av olika slag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Låter rollen intressant? Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om rollen så kan du kontakta rekryterande chef Marcus Jansson:
marcus.jansson1@saabgroup.com
+46 73 4186948

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.