Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Driven Teamledare - Mission Support System

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vill du jobba som teamledare i ett stort system där ny funktionalitet ska implementeras och där man måste balansera det nya mot det gamla? Där teamet jobbar i hela kedjan från kravhantering, systemarbete, implementation till att genomföra utbildning hos våra brukare, låter detta spännande? Sök då till oss!

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder och utvecklat i bland annat C++ och QT på en Linuxplattform.

Din roll

I rollen som Teamledare leder du ett av teamen av mjukvaruutvecklare inom sektionen, där ni gemensamt möjliggör funktionalitet som gör att våra interna och externa kunder blir världsbäst! Hos oss finns det goda förutsättningar för dig att utvecklas i ditt ledarskap.

Några av de främsta fokusområdena i rollen som teamledare är:

 • Nära samverkan med våra kunder kopplat till krav & funktion

 • Samarbete inom/över organisationsgränser med andra funktionsledare och team 

 • Leder hantering & prioritering av backlogg

 • Stöttar teamet i att leverera värde

 • Tar emot och omhändertar återkoppling

Din profil

Som person är du driven, positiv, utåtriktad, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. System- eller teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant.

Vi tror att du idag är en senior utvecklare som vill ta steget in i ledarskap? Vi ser att hos oss har du möjligheten att testa att vara ledare men samtidigt vara med och programmera nya funktioner. En blandad roll där du både är teamledare/scrum master och utvecklare.

För rollen ser vi gärna att du har:

 • Genuint intresse för ledarskap och vill börja eller fortsätta din utveckling som ledare

 • Förmåga att sätta dig in i & bryta ner komplexa problem

 • Du kan kommunicera och skapa goda relationer

 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 • Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer

 • Utbildning inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig

Vi ser det som meriterande om:

 • Du har ett tekniskt systemintresse/ erfarenhet inom flyg och simulering

 • Du har erfarenheter av att leda team eller agera som produktägare

 • Du har erfarenhet av systemutveckling i Linux och/eller Windows

 • Du har goda kunskaper inom problemlösning/programmering av C++, C och eventuellt även QT och Python.

Du är trygg i din profession, att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av?

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Sista ansökningsdag: 2024-08-30

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid frågor kontakta:

Rekryterande chef

Andreas Björklund, sektionschef Mission Support System

073-446 38 57

andreas.bjorklund1@saabgroup.com