Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Elektronikingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
7 August 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med en bred produktportfölj av olika försvarssystem? Då ska du söka jobbet som elektroniksystemutecklare på sektionen Electronic Systems.

Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång. Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter.

Arbetsuppgifterna omfattar allt som har med utveckling av elektroniksystem att göra. Utöver att arbeta med elektronikutveckling kommer du att få skriva kravspecifikationer, arbeta med metodik och mycket mera.

Din profil

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet. Du är ingenjör med  inriktning mot elektronikdesign eller motsvarande. Du brinner för att utveckla elektroniksystem för elektronikprodukter.

Erfarenhet från elektronikproduktion samt kunskaper kring Mentor Graphics utvecklingsmiljö för elektronik är meriterande samt kunskaper inom FPGA utveckling. Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder. Det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Sektionen Electronic systems ligger under elektronikavdelningen med ca 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.