Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elkonstruktör

Göteborg, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Vill du arbeta på en kreativ arbetsplats och bidra till säkrare samhällen?

Vi söker en kollega till vårt team som utvecklar kraftsystem för radarprodukter i Göteborg.

Våra team ansvarar för utveckling av kraftsystem till Saab Surveillance samtliga mark- och sjöradarsystem. Vi är nu i den lyckosamma situationen att vi har väldigt många kunder som vill ha våra lösningar och vi behöver därför bli fler.

Din roll

Vi arbetar med allt från studier och framtagande av koncept till deltagande av installation av färdiga produkter. Detta innebär att du kommer att hantera krav, analysera olika designlösningar, konstruera kraftlösningar (AC/DC, DC/DC), kablage, integrera, verifiera, granska och felsöka samt stötta i produktionen m.m.

Våra produkter har krav på hög tillförlitlighet och skall fungera i alla typer av miljöer. Därför behöver du också ta i beaktande de stora mekaniska påfrestningar och varierande temperaturer och miljöer som de utsätts för.

Din profil

För att lyckas tror vi att du har någon form av ingenjörsexamen inom elteknik eller motsvarande utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdigt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är har förmåga att kommunicera både internt och externt. Du har så klart ett gediget intresse för att utvecklas inom området Elteknik. Vi kommer att prioritera personer med erfarenhet inom området.

Önskad erfarenhet & kompetens:

  • Kompetens inom Elkonstruktion

  • Göra designval av exempelvis säkringar, kablage, reläer, kontakter, plintar etc.

  • Undersöka, söka information samt sammanställa/skriva krav- och design-specifikationer samt granska underlag

  • Cad-kompetens, gärna Cadence, Mentor, eller liknande

  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Du kommer ingå i ett team där samarbete är viktigt för att lyckas med våra arbetsuppgifter. Du behöver dessutom samarbeta med komponentingenjörer, produktionspersonal, projektledare, produktledare, inköpare och inte minst med andra utvecklingsteam.

Vi är för närvarande 2 sektioner med totalt ca 20 medarbetare inom området.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.