Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

En del av Sveriges försvar – kod som gör skillnad

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker en engagerad och erfaren mjukvaruutvecklare för att delta i ett spännande samarbetsprojekt inom ett avancerat långräckviddigt robotsystem. Som en viktig medlem i vårt dynamiska och agila team kommer du att arbeta nära världsledande aktörer inom området och vara en del av utvecklingen av en redan tekniskt världsledande produkt, hos oss på Saab i Karlskoga!

Som mjukvaruutvecklare kommer du att spela en central roll i vidareutvecklingen av produkten, med fokus på både prestanda och autonomi. Genom nära samarbete med erfarna kollegor kommer du att få stöd och möjlighet att lära dig och växa in i din roll. Tillsammans ansvar ni för mjukvaran på olika nivåer, från hårdvarunära till applikation och användargränssnitt.

Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö som ger dig möjlighet att växa och utvecklas inom mjukvaruutveckling. För att ge dig bästa möjliga förutsättningar för detta, kommer du bli en del av ett expanderande team där möjligheterna till personlig och professionell utveckling är omfattande.
 

Du kommer vara delaktig igenom utvecklingscykeln och kunna engagera dig i olika delar av utvecklingsprocessen, inklusive systemarbete, kravhantering, design, test/verifiering, felsökning och leverans. Du får även möjligheten att testa olika roller inom vår agila metodik och utvecklingsprocess. För att få förståelse för produkternas användning kan du och teamet även vara deltagande vid testverksamhet.

På Saab tror vi på din förmåga att växa och utvecklas, därför öppnar vi upp spännande alternativa karriärvägar. Genom arbetsrotation kan du utforska områden som projektledning, systemingenjör, elektronikutveckling, systemtest och mycket mer. Du kan även utforska gränsöverskridande möjligheter genom vårt innovationslab, där du kan genomföra kortare tekniskspaningar eller längre teknikstudier.

Låt din nyfikenhet bli din guide mot en framtid full av personlig utveckling och spännande innovationer. Är du redo för att forma din framtid hos oss?

Din profil

Vi tror att du som söker trivs i en arbetsmiljö som är inkluderande och stimulerande, där du vill bidra med din nyfikenhet och ditt engagemang. Hos oss gör ditt arbete en gör skillnad.
Vi letar efter dig med en passion för teknik och en trygghet inom mjukvaruutveckling. Vi tror därför att du har en relevant examen och bakgrund inom mjukvaruutveckling, med fokus på applikationer i desktop/server miljö.

Vi tror även att din erfarenhet eller ditt stora intresse är inom applikationsutveckling, inbyggda system eller liknande arbetsuppgifter.
Vi ser programmeringskunskaper inom Ada, Python eller Qt som starkt meriterande, men vi är även intresserade av följande kompetenser:

  • Intresse eller erfarenhet av SW-integration.
  • Utveckling inom DevOps/utvecklingsmiljöer, SW Configuration Management och SW Quality Assurance.
  • Erfarenhet av testmetodik SW – CI, unit tests.
  • Erfarenhet av CUDA
  • Kunskaper inom systemdesign, arkitektur och kravhantering.

Utöver detta behöver du förmågan att kommunicera obehindrat på svenska och engelska, då det är avgörande för vårt internationella samarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Krav på visst medborgarskap kan förekomma för de befattningar som kräver registerkontroll.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär som mjukvaruutvecklare?
Skicka in din ansökan redan idag!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här https://www.saab.com/