Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Flygintresserad Systemingenjör inom elkraft sökes!

Linköping, Sweden
Closing date: 13 March 2024

Vi söker en systemingenjör med intresse för flyg och elkraft till sektionen Grundflygplansystem inom SMRA (Special Mission and Regional Aircraft).

Din roll

Som systemingenjör inom Elkraft kommer du att jobba med integration, konstruktion, verifiering och analys av elkraftsystem på våra produkter med världsledande sensorer för spaning i domänerna luft, sjö och mark, dvs GlobalEye, Saab2000AEW&C och Saab340AEW&C. Även arbete mot våra civila flygplan, Saab340 och Saab2000, kan förekomma. Arbetet bedrivs både i projektform och som teknisk support till våra kunders operativa verksamhet.

SMRA-organisationen har karaktären av det lilla företaget i det stora, med korta beslutsvägar, närhet till produkter och nära samarbete mellan alla teknikområden. Du kommer att ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab samt med externa underleverantörer och kunder.

Din profil

Vi söker dig som har ett starkt intresse för teknik och gärna en teknisk utbildning, till exempel inom elektronik, mekanik, konstruktion eller flygteknik. Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projektarbete är meriterande.

Berätta för oss vad dina personliga styrkor är - ett välfungerande team består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Då delar av vårt regelverk är på svenska, är god kunskap även i det svenska språket ett krav för tjänsten.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är ett krav för tjänsten:

  • Högskoleingenjör, eller erfarenhet som gett motsvarande kompetens
  • Teknik- och/eller flygintresse
  • Arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Civilingenjörsutbildning
  • Systemkunskap inom aktuella teknikområden, till exempel elektroteknik, systemteknik eller flygteknik.
  • Erfarenhet av arbete med kravställning och kravuppfyllnad av avancerade system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), inom BU Aviations Services. Inom Aviations Services återfinns även avdelningarna Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo and Logistic Services och Aviations Training. 

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Sektionen Grundflygplansystem/Vehicle Systems ansvarar för utvecklingen av grundflygplansystemen inom Special Mission and Regional Aircraft, bland annat luft- el-, motor- och bränslesystem. I ansvaret ingår specificering, design, integration och verifiering av funktioner och apparater inkluderande luftvärdighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.