Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Flygplansplåtslagare

Linköping, Sweden
Closing date: 20 June 2023

Saab söker flygplanplåtslagare till helikopterverkstäder på Malmen/Linköping.

Din roll

Vår verksamhet präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.

I rollen som flygplanplåtslagare kommer du att vara en del i ett team med mekaniker och flygtekniker.

Du arbetar i första hand med reparationer av HKP15 och HKP16, men insatser kan krävas på andra orter och på andra typer av luftfarkoster då behov uppstår. Reparationer sker av både plåt- och kompositstrukturer.

Den du är idag

För oss är det viktigt att du kan arbeta i grupp eftersom nästan alla uppgifter utförs i arbetslag. Att reparera skrov ställer krav på initiativförmåga, kreativitet och lösningsorienterat arbetssätt. Du sätter kvalitet i fokus.

Vi söker dig som har god förmåga läsa och förstå ritnings- och reparationsmanualer på engelska. Du har god kännedom och vana hantera de vanligast förekommande fästelement, materiel och verktyg inom flygbranschen.

Krav:

  • Dokumenterad erfarenhet av flygunderhållsarbete
  • Goda kunskaper i Part 145 –regelverk
  • B-Körkort
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet från reparationsarbete i kompositstruktur
  • Flygteknisk utbildning/erfarenhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Sektionen Military Rotary Wing, som Du blir en del av, består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby.  Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.