Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Group Financial Controller

Linköping, Sweden
Closing date: 25 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Group Financial Controller blir du del av Group Reporting and Accounting Principles-teamet inom Group Finance. Teamet består idag av sex medarbetare och kännetecknas av professionalism och hög grad av samarbete, där alla tar stort eget ansvar för sina arbetsuppgifter. Våra ansvarsområden inkluderar konsolidering, finansiell analys, kontroll och rapportering för koncernen inklusive hållbarhetsrapportering samt att säkerställa att koncernens och koncernbolagens redovisningsprinciper är förenliga med relevanta standarder och regler.

 

Om du är intresserad av redovisning och finansiell rapportering ger vi dig möjligheten att arbeta på en komplex och hög nivå inom dessa områden. Som ett internationellt noterat företag följer Saab IFRS och ditt fokus blir främst att arbeta med olika kvalificerade redovisningsfrågor, konsolidering och rapportering. Du kommer också att vara en viktig del i framtagandet av Saabkoncernens finansiella rapporter, inklusive externa delårsrapporter och årsredovisning.

 

Vi på Saab erbjuder flera olika vägar för vidareutveckling inom teamet och Saab. I rollen som Group Financial Controller kommer du ha stora möjligheter att kunna påverka och forma rollen utefter egna intressen och styrkor.

Din profil

Vi letar efter dig som tar initiativ och agerar på olösta frågor och arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du på egen hand tar ansvar för att dina arbetsuppgifter och processer drivs framåt. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är analytisk lagd med ett stort intresse för problemlösning. Du är strukturerad och trivs med att arbeta mot deadlines. Du kan arbeta självständigt men är också en bra lagspelare.

Utöver ovanstående personliga egenskaper ser vi att:

  • Du har en kandidat- eller magisterexamen i företags- eller nationalekonomi och har flera års erfarenhet av att arbeta med redovisning och/eller revision.
  • Du har erfarenhet av exempelvis finansiell controlling i ett stort företag, arbete i en koncernredovisningsfunktion, extern revision eller en liknande komplex roll inom finansiell rapportering.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både engelska och svenska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, krav på visst medborgarskap förekomma.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här