Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Hårdvarunära mjukvaruutvecklare till Gripens utvecklingssimulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 31 October 2023

Det är mycket spännande som sker just nu. Utveckling av en ny stor Gripen-simulator har påbörjats samtidigt som det pågår arbete med realtid på Linux.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din roll

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Vi erbjuder arbetsuppgifter som är varierade och breda inom områden så som realtidssystem, I/O-system, operativsystem (främst Linux och Solaris), hårdvara och IT-säkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utveckling av en distribuerad skrivbordsapplikation för registrering av alla typer av data i simulatorerna. Programmering sker främst i C och C++. Realtidsaspekten är en av utmaningarna i arbetet.
  • Utveckling av drivrutiner, vilket innebär realtidsprogrammering inom Linux och/eller Solaris. Kommunikation med övriga datorer sker med exempelvis PCI Express, CAN, MIL-STD-1553 och Ethernet.

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

  • I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.
  • Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända ner till flygplansapparat.
  • Vi är ett trevligt gäng på drygt 20 personer som stöttar varandra. Du får en gedigen introduktion när du börjar och attityden är mycket hjälpsam. Var tredje vecka har vi ”Learning Day”, då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Du kommer att få lära dig mycket här!

Din profil

Du har ett gediget datorintresse och vill framförallt lära dig mer inom området, vilket du kommer att få stor möjlighet till hos oss.

Vi ser gärna att du är civilingenjör från D, E eller Y alternativt motsvarande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:
mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.