Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Head of Pylons & Equipment

Linköping, Sweden
Closing date: 30 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Ta chansen att bli en del av Saabs mest spännande område och var med på vår utvecklingsresa mot att förse våra kunder med ett toppmodernt vapensystem. Hos oss får du möjlighet att jobba med en bred produktportfölj, där vi bär ansvar för hela kedjan av utvecklingen från koncept-, systemarbete och design till verifiering och utvärdering i flygprov.

Vi söker dig som vill leda vår sektion ”Pylons & Equipment” som idag har 11 medarbetare. Sektionen ansvarar för apparater och system kopplat till beväpningsinstallation på våra flygande produkter vilket inkluderar framtagning och integration av vapenbalkar, kanonen (akan) och HIPPAG-systemet. Du kommer att jobba nära övriga sektionschefer inom området då de har medarbetare med likvärdig kompetens och resursplanerar tillsammans.

Att vara verksamhetsansvarig chef på utvecklingsavdelningen är ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag som innebär både operativt och linjeansvar. Din uppgift blir att skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av sektionen. Du blir även en del av områdets ledningsgrupp och bidrar till att utveckla hela områdets förmåga.

Som verksamhetsansvarig chef ska du:

  • Operativt leda sektionen och utöva ett gott ledarskap som får människor att växa
  • Vara arbetsgivarrepresentant och hantera arbetsrätt, arbetsmiljö, säkerhet, osv
  • Säkerställa en effektiv verksamhet som använder ändamålsenliga processer, metoder och verktyg samt en sund produktutveckling över hela livscykeln så att utvecklingsuppdrag kan genomföras enligt åtagande beträffande tid, teknik och ekonomi
  • Säkerställa ett framåtblickande och strategiskt arbete på linjeenheten avseende teknik, produkt, kompetens och förmåga
  • Kunna möta kunder, leverantörer och partners inom ditt teknikområde

Din profil

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att utveckla såväl människor som verksamhet. I ditt ledarskap är du drivande samtidigt som du tar ansvar för att samtliga medarbetare på sektionen, och i projekten, har rätt förutsättningar och en god balans mellan arbete och fritid. För detta ser vi även att du som ledare är lyhörd och kommunikativ, och framhåller en arbetskultur där alla tillsammans bär ansvar för att lyckas och utvecklas. Vi tror att du som person är prestigelös och hjälpsam.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har:

  • Ledarerfarenhet, t.ex. teamledare, projektledare eller chef
  • Erfarenhet från arbete i systemutvecklingsprojekt
  • Teknikinriktad examen från universitet/högskola, gärna maskinteknik eller dylikt.
  • Erfarenhet av utveckling tillsammans med underleverantörer
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Området Weapon Integration ingår i en av Aeronautics utvecklingsavdelningar och med ca 50 fantastiska medarbetare fördelade på 4 sektioner. Området har ett helhetsansvar för utveckling, integration och verifiering av existerande samt framtida vapen och yttre laster samt beväpningsinstallation på Aeronautics flygande produkter. Det innebär bl.a. systemteknisk integration (mjukvara & elektronik), flygteknisk integration (hårdvara & mekanisk kompatibilitet), systemsäkerhet och luftvärdighet. Det är ett brett och komplext område med många interna och externa gränssnitt där man aldrig blir fullärd.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här