Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Head of security office

Karlskoga, Sweden
Closing date: 18 December 2023

Söker du efter en roll där du verkligen kan påverka? Vi expanderar och söker en engagerad ledare till vår säkerhetsavdelning. Hos oss får du chansen att få en övergripande bild av hela verksamheten genom att stötta inom flera områden i syfte att förbättra och utveckla. Brinner du för säkerhetsfrågor och att driva verksamheten framåt? Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Säkerhetsavdelningen är en del av stabsfunktion inom Business Support där vi arbetar brett inom olika områden. Nu utökar vi vårt team med en sektionschef för vår säkerhetsexpedition inom Dynamics. Du kommer att leda sektionen och dess anställda och själv arbeta operativt i frågorna som säkerhetshandläggare och registrator på Saab Dynamics säkerhetsavdelning. I tjänsten ingår att tillhandahålla service till verksamheten inom områden som till exempel signalskydd, säkerhetsadministration, arkiv och registratur.

Du kommer att få arbeta i en bred roll med varierande arbetsuppgifter med ett gemensamt mål att ge service inom säkerhetsfrågor mot alla områden inom Dynamics. Hos oss får du chansen att vara med från början och bygga upp, utveckla och förvalta verksamheten. Tjänsten innebär att du kommer arbeta dels strategiskt genom att leda säkerhetsexpeditionen framåt och operativt med bland annat arbetsuppgifter inom säkerhetsadministration, arkivering och registratur.

Teamet idag består av tre engagerade medarbetare som drivs av samarbete. Gruppen präglas av en härlig teamkänsla och där vi tillsammans når våra mål genom att stötta och utveckla varandra.

Din profil

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas som ledare och har ett intresse inom säkerhet. Som person är du engagerad, lösningsorienterad och strävar efter helhetens bästa. Du har ett intresse för att arbeta med förändringsarbete och utveckla verksamheten framåt. Vi ser även att du som vår kommande sektionschef trivs att arbeta tillsammans med människor, där du visar på ett genuint intresse för dina medarbetare, deras arbetssituation och deras personliga utveckling. Din positiva inställning är något vi värderar och hoppas du kan sprida till din omgivning.

Du har ett genuint intresse för service, administration och struktur. Du är ansvarstagande med hög integritet samt har goda kunskaper i svenska och engelska. Resor ingår i tjänsten och B-körkort är ett krav. Placeringsort är Karlskoga.

Krav:

  • Goda kunskaper inom relevanta lagstiftningar såsom exempelvis Säkerhetsskyddslagstiftningen och OSL.
  • Ledarskapserfarenhet

Meriterande:

  • Arkivarieutbildning eller motsvarande
  • Relevant utbildning inom säkerhet och/eller arkiv- och informationshantering
  • Erfarenhet av och/eller kunskaper om ärende- och dokumenthanteringssystem

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.