Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör till vikt- och stabilitetsanalyser - ubåtsutveckling

Malmö, Sweden
Closing date: 28 February 2024

Vår sektion för Naval Architecture behöver förstärkas med fler team-medlemmar för att möta framtida utmaningar. Detta är ett arbete för dig som är intresserad av utveckling och analysering av nya ubåtar och har ett genuint intresse i både avancerad teknologi och människan!
 

Din roll

Vi söker en engagerad och analytisk utvecklingsingenjör som kommer att spela en central roll i att säkerställa att våra ubåtar har den rätta vikt och deplacementsbalansen, stabiliteten och viktkompensationsförmågan i de farvatten den ska operera i. Du kommer att samarbeta med erfarna kollegor i vårt konceptutvecklingsteam såväl som tvärs den tekniska organisationen.

Huvudsakliga arbetsområden:

  • Vikt- och deplacementsanalyser
  • Stabilitetsberäkningar för fartyg
  • Viktkompenseringsanalyser
     

Arbete tvärs sektionens kunskapsområden sker även.

Din profil

För denna roll så behöver du både kunna skapa en översiktsbild samt att gå ner till lägsta detaljnivå. Du gillar samarbete inom sektionen såväl som mot andra sektioner inom företaget och våra kunder och underleverantörer.

Beroende på din erfarenhet och bakgrund så ges du möjlighet att växa in i arbetsuppgifterna med stöd från erfarna kollegor.

Din bakgrund består av en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande. Du är nyligen examinerad eller har några års relevant erfarenhet.

Kompetenser:

  • Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift
  • God samarbetsförmåga
  • Kunskap inom 3D-CAD modellering, önskvärt
  • Kunskap och erfarenhet inom produktutveckling och skeppsbyggnad, önskvärt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du blir en medlem av Naval Architecture - Submarines sektionen och del av ett erfaret team som samarbetar och lär av varandra. Sektionens kompetensområden består av utveckling och analys av den övergripande produktlayouten, fart och räckvidd, hydrodynamik och hydrostatikegenskaper. Sektionen definierar framtida marina ubåtar. Du kommer att få djupare kunskap och förståelse för övergripande ubåtsutveckling på helbåtsnivå.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;


Blekinge-Class A26 Submarine: https://saab.screen9.tv/media/Qsuzicj37fanxq6HYrKJeQ/blekinge-class-a26-submarine-mp4;

Sista ansökningsdag är den 28 februari, vänligen notera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att positionerna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Din ansökan föredras på svenska. Märk din ansökan med ditt sökta kompetensområde.

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta rekryterande chef Henrick Olofsson: +46 10 216 86 69
 

Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.