Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konfigurationsledare CM till Design inom Ground Support Equipment Department

Linköping, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Vår nuvarande konfigurationsledare går vidare mot andra utmaningar inom Saab, och vi söker därav dig som vill bli vår nya kollega! Är du engagerad, driven och kreativ och trivs i en roll med många kontaktytor? Hos oss får du möjligheten att arbeta i spännande projekt, med produktutveckling från start till mål, och bidra med egen kunskap och erfarenhet för att påverka och utveckla både verksamheten och nya arbetsflöden. Ta chansen och sök tjänsten redan idag!

Din framtida utmaning

Du kommer att tillhöra en del av Design sektionen som supportar avdelningen Ground Support Equipment med konstruktions- och beräkningsuppdrag. Vår avdelning har ansvaret att leverera de mest kostnadseffektiva och underhållsmässiga produkterna utifrån givna kravbilder inom alla domäner. I din roll som Konfigurationsledare kommer du arbeta med produktutveckling genom hela kedjan från konceptidé till tillverkad produkt. Du är även med och supportar våra kollegor med konfigurationsstyrning och säkerställer att det finns en god struktur i våra PDM-system.
 

Arbetsuppgifterna kan variera både i komplexitet och i område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. Då vi är i en implementeringsfas av vår konfigurationsledning, kommer arbetet även innebära en viss verksamhetsutveckling och implementering av nya arbetsflöden för att hitta rätt arbetssätt för konfigurationsledning för våra olika produkter.

Dina dagliga arbetsuppgifter kommer blandat annat vara att:

 • Ansvara för och vara Point of Contact avseende Configuration Management (CM) relaterade frågor intern och externt.
 • Leda avdelningens Configuration Control Board (CCB).
 • Ansvara för, ta emot och administrera ändringsförslag för avdelningens produkter i vårt affärssystem.
 • Kommunicera och följa upp att beslutade ändringsärenden implementeras och förmedlas till alla berörda discipliner i produktkedjan för vidare hantering mot våra leverantörer.
 • Tillsammans med ansvarig för Process Metod och Verktyg (PM&T) leda utvecklingsuppdrag för att implementera CM flöden för flera av avdelningens produkter.
 • Att vara delaktig i förbättringsarbete avseende metod- och process för CM hantering.
 • Att vara en supportfunktion inom avdelningen avseende CM relaterade frågor.
 • Informera/utbilda kollegor avseende CM relaterade frågor.
   

Arbetet kan innebära resor till våra sektioner på annan ort, till våra leverantörer och till Försvarsmaktens förband.

Din placering är på vår Saab site i Malmslätt, Linköping, alternativt på vår Saab site i Arboga.

Din profil

Vi söker dig som är teknik- och ledarskapsintresserad och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med i flera uppdrag samtidigt. Du sinne för ledarskap, tydlighet, struktur, ordning och får flera saker att hända parallellt. Du är noggrann och bidrar till att våra produkter har rätt revisionsstatus och är relevanta över hela livscykeln. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

För att lyckas i rollen ser vi att du:

 • Är utbildad högskoleingenjör eller har en annan motsvarande utbildningsbakgrund.
 • Har några års arbetslivserfarenhet som konfigurationsledare och/eller konstruktör.
 • Hanterar svenska och engelska väl i tal och skrift
 • Har B-Körkort

Om du har erfarenhet av flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel ser vi det som mycket meriterande. Det är även meriterande om du tidigare arbete i CAD-verktyget Autodesk Inventor, PDM systemet Vault samt affärssystemet IFS Sherpa 10, då arbetet primärs utförs i dessa system.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du blir en del av sektionen Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department (GSE). Avdelningen arbetar med affärer och projekt riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7-A, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Kontaktperson:

Mats Raneborn +46 13 23 16 49, mats.raneborn@saabgroup.com

Känns det här jobbet intressant? Ansök redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.