Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör för textil- och mekanik till våra designteam

Linköping, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vår desinsektion supportar avdelningen Ground Support Equipment med design- och konstruktionsuppdrag inom alla domäner. Vår sektion som idag består av 15 personer, har det gemensamma ansvaret för att leverera de mest kostnadseffektiva och underhållsmässiga produkterna utifrån givna kravbilder.


Dina arbetsuppgifter kommer variera både i komplexitet och i område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. I din roll som textil- och mekanik konstruktör kommer du förädla våra kunders önskemål utifrån givna kravbilder, ta fram konceptlösningar i form av 2D ritningar och 3D-modeller och förfina dessa till tillverkningsunderlag för prototyp- och serietillverkning. Du verifierar att dina konstruktioner uppfyller aktuella krav på material, utseende, funktion, prestanda, kemikalieinnehåll och övriga funktionskrav med kollegor som ansvarar för dessa områden.

Arbetet kan innebära resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband.

Din profil

Vi söker dig som är teknikintresserad och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med flera uppdrag samtidigt. Du har ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur, ordning och får samtidigt saker att hända. Du har en innovativ ådra där du bidrar med nya kreativa idéer och lösningar i våra uppdrag och för våra textila- och mekaniska produkter. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

För att lyckas i rollen ser vi att:

  • Du är högskoleingenjör eller har annan motsvarande utbildningsbakgrund
  • Du har några års arbetslivserfarenhet av att designa och utveckla nya och befintliga produkter, gärna inom det textila segmentet.
  • Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift
  • Du innehar körkort med minst behörighet B.

Arbetet utförs primärt i CAD-verktyget Autocad 2D och PDM-systemet Vault, då erfarenhet av dessa system är meriterande. I mekanikkonstruktionen arbetar vi med 3D modellering med användning av CAD-verktyget Autodesk Inventor. Om du erfarenhet av flygsäkerhetsmateriel och flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel ser vi det som mycket meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du blir en del av sektionen Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department (GSE). Avdelningen arbetar med affärer och projekt riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7-A, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Kontaktpersoner:

Mats Raneborn +46 13 23 16 49, mats.raneborn@saabroup.com

Frida Bruce Olander +46 10 2167576, frida.bruceolander@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.