Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetstekniker ytbehandling

Karlskrona, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Kvalitetstekniker, ytbehandling

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I din roll kommer du gentemot våra kundprojekt ansvara för att förbereda, planera, resursförsörja och genomföra kvalitetskontroller på produkter. Du kommer tillsammans med övriga funktioner, kartlägga ingående krav och standarder och säkerställa tillämpning av dessa i tillverkningsprocesser. Du arbetar tätt med angränsande funktioner som t.ex. konstruktion, beredning, och produktion och inkluderar säkerställande av processtandarder/krav.

Arbetsuppgifter

  • Genomföra kontroller (rostskyddsbehandling, målarkontroll) i produktion, både planerade och stickprov.

  • Arbeta med avvikelsehantering t ex enligt 8D-metodik, med tonvikt på träffsäkra rotorsaksanalyser och efterföljande effektiva motåtgärder

  • Driva metoder för löpande kvalitetsutveckling och kontinuerligt driva förbättringsarbete

  • Att stödja produktion i sin egenkontroll och sprida den kvalitetskultur som är en självklar framgångsfaktor för alla moderna företag

Din profil

Vi söker dig som tidigare har arbetat med kvalité och har ett grundmurat intresse för dess metodiker. Du behöver vara drivande, uthållig och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten. Förmågan att kommunicera och kompromissa med sin omgivning ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Krav

  • Minst 5 års relevant erfarenhet inom ytbehandling med inriktning rostskyddsmålning

  • Vana att följa specifikation och standarder för ytbehandling

  • Behärska svenska och engelska mycket väl, både muntligt och skriftligt

Meriterande

  • Frosio, Nace eller likvärdig certifiering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Haris Turkanovic, haris.turkanovic@saabgroup.com