Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekaniker

Location
Muskö, Sweden
Closing date
29 April 2021
Apply for this job!

Mekaniker, Muskö 

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.
På Saab Kockums Muskö blir du en del av ett sammansvetsat gäng som gör nästan allt för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara.

Vad du blir del av                                                                                           

Saab Kockums AB är en helhetsleverantör av marin högteknologi i världsklass - på ytan och under. Vi designar, bygger och underhåller marina ytfartyg och ubåtar som innehåller världens mest avancerade smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Saab Kockums AB är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att arbeta hos oss innebär att du får vara med på morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Saab Kockums AB ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker.

Din framtida utmaning

På Saab Kockums Muskö kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot service, underhåll och reparationer av mekaniska installationer  på marinens ytfartyg. Du kommer exempelvis att arbeta inom områdena: hydraulik, ventil/pump-underhåll, axeldragning, rodermontage och provtryckning. Arbetet utförs i verkstad men även ombord på fartyg. Detta gör att arbetet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande. Vidare kommer du felsöka och underhålla fartyg med hög teknisk nivå och komplexitet.
Vara med och se till så att Svenska marinens tillgänglighet är bästa möjliga.
 

Vem är du?                                                                                                          

Du är glad och positiv, är ordningsam och har ett brinnande intresse för teknik.
Att arbeta i vår produktion/verkstad ställer höga krav på dig som medarbetare.
Samarbete är viktigt men också förmågan att kunna jobba självständigt. Ordning och reda en självklarhet för dig, inte bara i verkstaden utan också i din hantering av administrativa göromål, tex. arbetsorders eller servicerapporter m.m. Kunna arbeta och uppträda strukturerat och professionellt i plötsliga uppkomna situationer.

Vi ser att Du har följande:
En gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande.
Vi förväntar oss att du har en god grundläggande datorvana.

Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska

Du bör tidigare ha bearbetat material med bland annat borrning, svarvning, fräsning samt gängning.

Det är meriterande om du har arbetat och har kunskap inom:

flänsförband och mätteknik, laseruppriktning av maskinuppställningar, arbeten med pumpar, ventiler, drivlinor av tyngre industriell typ, hydrauliksystem.

Travers-, truck och mobil plattforms-arbete, tunglyft arbeten tex taljor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.