Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanikkonstruktör

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
7 October 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Arbetet som mekanikkonstruktör inom sektionen Auxiliary innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av produktgrupperna tavlor och aggregat till marina fartyg.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med tex beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. Konstruktionsavdelningen ligger granne med varvet och samarbetet mellan konstruktion och produktion är en viktig del för att lyckas med våra åtaganden. På Saab Kockums arbetar vi nära kunpder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

 • Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD Creo Parametric

 • Hantera produktdata i Windchill och Aveva Tags

 • Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav

 • Kravanalys, installations- och produktionssupport

Den du är idag

Vi söker dig som är mekanikingenjör, kanske i början av din karriär eller med några års erfarenhet. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information såväl verbalt som skriftligt. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

 • Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande

 • Flytande svenska; muntligt och skriftligt

 • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande:

 • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande

 • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo Parametric

 • Erfarenhet av administration i Windchill och Aveva Tags

 • Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleransanalyser

 • Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

På området Mechanical Systems and Design är vi idag ca 80 medarbetare uppdelade på fem sektioner där Auxiliary utgör 23 stycken konstruktörer. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner. Auxiliary är en positiv och sammansvetsad grupp. Vårt gemensamma mål är att alla ska ta ansvar och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Inte bara inom det egna teamet utan också i hela organisationen.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab Business Areas
Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Anders Svensson, rekryterande chef

Tel: + 46 734 34 24 16
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.