Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanikkonstruktör

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
5 July 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som Mekanikkonstruktör kommer du ingå i ett team om cirka 12 kompetenta ingenjörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli att utveckla nya produkter och underhålla befintliga.

Catia V5 är vårt cadverktyg och Ansys vårt analysverktyg. Som mekanikkonstruktör för produkter till flygande applikationer möts man ofta av trånga utrymmen, viktrestriktioner, utmanande krav när det t.ex. gäller vibration och temperaturintervall.

Den du är idag

  • Master-, Civil- eller Kandidatexamen inom mekanik, maskin eller produktutveckling eller likvärdigt
  • Minst 3 års relaterad arbetslivserfarenhet efter utbildning
  • CAD erfarenhet, Catia V5 meriterande men inget krav
  • Du behärskar både svenska och engelska flytande
  • Erfarenhet från avionik/skrovkonstruktion meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du: nyfiken och innovativ i konceptfas, strukturerad och noggrann i detaljfaser av projekten, prestigelös, glad och positiv. Du har förmåga att vara självgående men samarbetar gärna också då projekten varierar i storlek.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökan: 5/7.

Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Produktenheten Countermeasures and aircraft systems (CAS) utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar för flygplan och helikoptrar. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, high-lift system till Boeing 787 och fiberoptiska mätsystem till olika militära och civila tillämpningar.

Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Att arbeta på Saab ger många utvecklingsmöjligheter, vi ser positivt på att man utvecklas i sin roll och provar nya uppgifter och områden

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.