Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 30 October 2023

Lockas du av Gripen och ett arbete som gör skillnad? Ta chansen att bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster!

Din framtida utmaning

Vi erbjuder ett roligt och spännande jobb med varierade arbetsuppgifter. I rollen som mekanikkonstruktör kommer du vara del av ett konstruktionsteam inom System Installation Design, som ansvarar för mekaniska artiklar i Saabs flygande produkter så som Gripen och T-7. Konstruktionerna finns i hela flygplanet, vilket innebär att du kommer skapa en bred produktkunskap och ha kommunikation med flera områden inom vår affärsenhet. Vi samarbetar även med andra affärsområden inom koncernen och deltar i deras projekt.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

  • Konstruktion av mekaniska delar i CATIA V5, från koncept till färdig produkt.
  • Tätt samarbete inom System Installation Design och med angränsande områden så som Skrovkonstruktion, Strukturanalys, Industrialisering, och Produktion.
  • Studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter och nya koncept.
  • Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Din profil

För att trivas i denna roll ser vi att du är kreativ och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta med andra och har en god förmåga att kommunicera med såväl teammedlemmar som andra intressenter. Vi ser även att du är strukturerad och öppen för att anpassa dig utifrån nya förutsättningar.

Du har:

  • Utbildning (t.ex. KY, Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom konstruktion eller annat relevant tekniskt område.
  • Erfarenhet inom CAD, företrädelsevis inom CATIA V5.
  • Färdigheter i kommunikation på både svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet av konstruktion eller tillverkning av mekanik, hydraulik, skrov eller angränsande områden.
  • Bakgrund eller intresse av flyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer ingå i ett team där vi tillsammans hjälps åt för att nå våra mål och komma framåt med våra intressanta produkter och projekt. Vi är ett härligt team som arbetar med många spännande uppgifter, där du får utvecklas, såväl i arbetet som person. Du kommer bli en del av avdelningen Design Airframe & Vehicle Systems, som konstruerar flygande produkter. Teamet består främst av konstruktörer med bas i Linköping.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.