Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som mekanikkonstruktör hos oss på Underwater Systems kommer du att arbeta med kravhantering, specificering, konstruktion, verifiering och dokumentation. Du kommer ingå i ett team kopplat till flera utvecklingsprojekt tillsammans med andra konstruktörer och i nära samarbete med projektledare, beräkningsingenjörer, produktionstekniker och inköpare. Rollen innebär att du kommer ha många kontakter internt inom undervatten men också med andra affärsenheter samt med externa leverantörer.

Sektionen du kommer ingå i består av cirka 15 konstruktörer som ansvarar för nyutveckling och underhåll av mekaniska system samt komponenter till våra undervattensprodukter. Programvara som används för CAD är Catia V6(3DExperience) eller Solid Edge.

Beroende på din bakgrund och intresse kan det också ingå att leda arbetsgrupper, vilket innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Arbetet ger en bred förståelse för vår verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.


Din profil

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning samt några års erfarenhet inom konstruktionsarbete. Du har ett intresse för mekaniskt avancerade konstruktioner där man behöver använda den senaste tekniken för att uppfylla de tuffa produktkraven.

Krav:

  • Kunskap i något CAD-verktyg

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt och skriftligt

  • Körkort då resor i tjänsten förekommer

Meriterande:

  • Kunskap om lättvikt- och kompositkonstruktioner värdesätts

  • Erfarenhet av att leda team eller projekt

  • Kunskap i Catia eller Solid Edge

För att du ska trivas i rollen krävs det att du har förmågan att kunna ta ett stort helhetsansvar och att du är van vid att självständigt kunna planera, strukturera och driva ditt arbete mot ständiga förbättringar. Du behöver även ha god förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer. Som person ser vi att du är positiv och att du gillar att arbeta med människor samt har lätt för att skapa och underhålla relationer. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig verbalt och skriftligt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!