Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Maskiningenjör/Konstruktör

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Sektionen HVAC & Auxiliary Systems behöver nu rekrytera fler drivna medarberare med inriktning på konstruktion. Sektionen består idag av 12 personer och är ansvariga för värme, ventilation, brandbekämpning och alla vattenburna system ombord. Du kommer att ingå i en grupp tillsammans med systemingenjörer som besitter djup kompetens, stort engagemang och vilja att komma framåt. Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete med och ombord på marina plattformar så som ytstridsfartyg, minröjning och stab- och lagsfartyg i världsklass.
Vi lägger även stor vikt vid att bibehålla en bra balans mellan arbete och fritid.

I din roll som konstruktör hos oss kommer du att ansvara för:

 • Konstruktruktion och visuallisering av systembeskrivningar i Aveva, AutoCad och Creo

 • Framtagning av produktionsunderlag

 • Teknisk dokumentation till både kund och beställare i form av rapporter och produktspecifikationer

Din profil

Vi söker dig som är en nyfiken konstruktör som inser vikten av samarbete och interaktion med andra ansvarsområden inom både teknik och produktion. SAAB är inne i en expansiv fas och söker därmed både dig som har ett antal år i yrket, men även dig som är nyexaminerad. Vi arbetar med produkter i världsklass vilket innebär hög teknisk komplexitet och vilket ställer krav på din förmåga till analytiskt tänkande och problemlösningsförmåga.

För att trivas hos oss så bör du uppskatta samarbete och kunskapsdelning samt att du är engagerad i förbättringsarbete och har kvalitet i fokus. Du är van vid att arbeta med CAD-verktyg och har erfarenhet av att ta fram 3D-modeller och ritningar. Tidigare erfarenhet av Aveva och/eller Creo Windchill är meriterande. Vi vill att du uppfyller något av kriterierna och fyller på med egna färdigheter eller egenskaper som är relevanta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Krav

 • Ingenjörsexamen inom ett tekniskt område eller motsvarande

 • Du kommunicerar obehindrat på svenska; muntligt och skriftligt

 • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande

 • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är synnerligen meriterande

 • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Aveva och/eller Creo Windchill

 • Utbildning inom VA/VVS

 • Rörkonstruktion & kanaldragning

 • Förarintyg, skeppare B eller annan nautisk kompetens

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Carl Snaar, carl.snaar@saabgroup.com