Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare

Karlstad, Sweden
Closing date: 11 December 2023

Vill du arbeta med UX-design på Saab?

Saab Dynamics i Karlstad växer och vi behöver stärkas med medarbetare som vill göra skillnad i en orolig värld.
Just nu söker vi en mjukvaruutvecklare inom UX/GUI!

Din roll

I din framtida roll som mjukvaruutvecklare med fokus på UX-design hos oss, kommer du tillsammans med dina kompetenta kollegor i vår affärsenhet Missile Systems, vara delaktig i ett föränderligt och spännande arbete. Ditt fokus kommer att vara på den grafiska interfacen som slutanvändare av våra system använder sig av.

Eftersom att våra produkter är tekniskt komplexa och ska kunna användas tryggt och säkert under pressade situationer, är din insats oerhört viktig hos oss. Kraven som du kommer ta ställning till i projekten, kan därför vara abstrakta. Du kommer att arbeta tillsammans i ett nära samarbete med dina kollegor och projektledare, för att definiera projektens kravställningar.

I rollen kan du även komma i kontakt med representativa användare för att testa och utvärdera användarvänligheten.

Verktyg och miljöer som du kommer att sitta med i denna rollen, är primärt ramverket Qt och C/C++, samt C# för Windows/Linux.

Din profil

För att trivas i rollen som UX-designer tror vi att du vill arbeta strukturerat och besitter en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta med användarstudier för att analysera och definiera användarbehov och krav.

Du besitter någon form av bakgrund inom mjukvaruutveckling, antingen från studier eller arbetserfarenhet.

Vi vill att du ska kunna växa och trivas hos oss, därför anpassas arbetsuppgifter och ansvar efter din erfarenhet, kunskap och intresse.

Vi tror att du har kunskap och erfarenhet inom UX/GUI design, där erfarenhet i Qt är starkt meriterande. Vi värdesätter även andra kunskaper och kompetenser inom bland annat testmetodik och databashantering.

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att arbeta agilt och förstår continuous integration.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor. Vi sätter därför stort värde i dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Tjänsten är placerad i Karlstad.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.