Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare

Linköping, Sweden
Closing date: 17 October 2022

Vill du jobba med flygplanssystem i världsklass tillsammans med andra mjukvaruutvecklare? Du är välkommen till vårt team oavsett om du är en nyexad eller erfaren mjukvaruutvecklare!

Din framtida utmaning

I ditt jobb som mjukvaruutvecklare kommer du ha möjlighet arbeta i hela utvecklingskedjan, från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Det språk vi använder främst i vår utveckling är C#. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet och kanske arbetar du i hela kedjan eller så fokuserar du på en del av den.

Mission Support System, MSS, består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. Systemet är uppbyggt på en multimediaplattform (audio/video/sensorer) med presentation i 2D- och 3D-kartor där användaren kan skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget över till flygplanet. Efter landning utvärderas det inspelade uppdraget och man kan analysera data från flygplanets skärmar, sensorer, vapen och andra system, samt skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag.

Du kan läsa mer om Mission Support System på vår hemsida: https://www.saab.com/products/Mission-Support-System.

Din profil

Som person är du en engagerad utvecklare som trivs med att jobba tillsammans med andra. Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker.

Vi söker både dig som är nyexaminerad och dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av mjukvaruutvecklingsprojekt. Meriterande om du har erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling. Du får hjälp av dina kollegor att komma in i dina nya arbetsuppgifter som vi anpassar efter din erfarenhet och kunskap.

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT. Tidigare erfarenhet av tex backend-, frontend- eller fullstackutveckling och C# .Net är meriterande.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

På vår sektion är vi ca 20 medarbetare och vi arbetar med utveckling av Mission Support System, MSS, för Gripen E. Vi är en del av området Ground Support System som utvecklar funktioner till de olika markstödssystemen. Området Markstödsystem inom Saab Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.