Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
27 May 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Mission Support System, MSS, består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. Systemet är uppbyggt på en multimediaplattform (audio/video/sensorer) med presentation i 2D- och 3D-kartor. Användaren kan där exempelvis skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget över till flygplanet. Efter landning utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från flygplanets skärmar, sensorer, vapen och andra system, samt skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Du kan läsa mer om Mission Support System på vår hemsida: https://www.saab.com/products/Mission-Support-System.

I ditt jobb som utvecklare kommer du ha möjlighet arbeta i hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Kanske arbetar du i hela kedjan eller så fokuserar du på en del av den. Det språk vi använder främst i vår utveckling är C#. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

Din profil

Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av mjukvaruutvecklingsprojekt. Meriterande om du har erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling.

Du är en engagerad utvecklare som trivs med att jobba i tillsammans med andra. Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker.

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT.

Tidigare erfarenhet av tex backend-, frontend- eller fullstackutveckling och C# .Net är meriterande.

Du får hjälp av dina kollegor att komma in dina nya arbetsuppgifter som vi anpassar efter din erfarenhet och kunskap.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

På vår sektion är vi ca 20 medarbetare och vi arbetar med utveckling av Mission Support System, MSS, för Gripen E. Vi är en del av området Ground Support System som utvecklar funktioner till de olika markstödssystemen. Området Markstödsystem inom Saab Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.