Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Nätverkstekniker till Aeronautics IT!

Linköping, Sweden
Closing date: 2 March 2024

På Aeronautics letar vi nu efter en Nätverkstekniker! Som Nätverkstekniker hos oss kommer du att blir en del av ett team som alla drivs av samma sak, att göra vår verksamhet säkrare. Vi bygger nu upp en drift- och förvaltningsförmåga för våra miljöer. Skicka in din ansökan idag!

Din roll

Som Nätverkstekniker hos oss på Aeronautics kommer du att spela en central roll för vår verksamhets utveckling i våra miljöer. Du kommer att arbeta med drift och support, men även projektuppdrag som landar hos oss. Vi behöver hitta sätt för oss att arbeta smartare och effektivare, där kan du komma in och göra skillnad!

Sammanfattningsvis innebär rollen;

 • Hantering av uppdrag utifrån verksamhetens behov.
 • Ta fram förslag kring tekniska lösningar som möter verksamhetens behov
 • Att följa och vara uppdaterad på de regelverk vi förhåller oss till, både interna och externa.
 • Underhålla och ta fram driftsdokumentation.

Din profil

Vi letar nu efter en person som drivs av att hitta lösningar men också driva projekt. Det kommer krävas att du är serviceinriktad och har en pedagodisk förmåga för att kunna förklara för de som inte arbetar inom samma område som dig själv. Vi ser också att du bör ha utmärkta nätverksfärdigheter inom WAN/LAN/WLAN-området, samt har dokumenterad kompetens inom nätverkssäkerhet och minst fem års erfarenhet av arbete inom nätverksområdet.

Du som har erfarenhet av att leverera Nätverks IT-lösningar antingen som intern IT-leverantör och/eller extern leverantör till flera kunder är av intresse för den här rollen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt ITIL och ISO 27001 samt erfarenhet av olika supportverktyg, men detta är inget krav.

Sammanfattningsvis ser vi att du har;

 • Erfarenhet av nätverksdesign, nätverkssäkerhet, nätverksdrift.
 • Förmåga att förstå helheten och bidra till och ta fram nätverkslösningar utifrån verksamhetsbehov.
 • Förmåga att kunna både arbeta som servicetekniker och konfigurera stor komplexa nätverkslösningar.
 • Förståelse för vikten av korrekt driftsdokumentation och noggrannhet.
 • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift.
 • B-körkort, då resor kan förekomma i tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du har;

 • Dokumenterade certifieringar från hårdvaruleverantörer.
 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL och ISO 27001.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Notera även att placeringsorten är Linköping för den här tjänsten.

Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av ett växande team!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.