Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Nu söker vi flera IT-projektledare!

Göteborg, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Är du redo att ta på dig en spännande och utmanande roll som IT-projektledare och leda den digitala omställningen på Saab? Som en del av Group IT Service Area Development kommer du att spela en nyckelroll i att hantera specifika projekt, uppdrag eller program för intern verksamhet där IT-leverans är avgörande. Du kommer att arbeta tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom organisationen, samarbeta och samordna förändringsinitiativ.

Saabs Group IT Service Area Development ger dig ett sammanhang där andra projektledare, IT-arkitekter, business analys specialister och flera högkvalificerade kollegor arbetar tillsammans i förändringsinitiativ som du ska leda och koordinera. Organisatoriskt kommer du att tillhöra en sektion på ca 15 personer och ha en linjechef, utspridda på orterna Linköping, Göteborg, Stockholm, Malmö och Jönköping.

Du kommer oftast att arbeta med tvärfunktionella IT team specialiserade i flera IT kompetensområden. Vi kommer även ge dig möjlighet att arbeta med spännande globala projekt. Nyckel till framgång i din roll grundas i effektivt samarbete, aktiv kommunikation och respekt för dina team och kollegors tid och insatser.

Din profil

Vi söker en person som har lång erfarenhet och gedigen kompetens som projekt- eller programledare med fokus på IT området. Detta med en bakgrund av relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som referens till din kompetens.

Hos oss är det viktigt att du arbetat med olika metodiker inom projektledning, men framförallt det traditionella (Vattenfall) och agila arbetssättet. Därav ser vi att du är van att arbeta systematiskt med behovsanalys och målgruppsanalys för att upprätthålla en god relation med alla intressenter i ditt projekt/program.

Du drivs av att inspirera och motivera ditt team samt säkerställa att de har vad de behöver för att lyckas. Du är därmed van att anpassa din kommunikation och skapa ett innovativt sätt att nå fram, gärna genom digitala verktyg. För denna roll är det också en fördel om du har erfarenhet av att arbeta globalt eller i stora organisationer.

Du har förmåga att förstå IT och tekniken likväl som affärsverksamheten som använder sig av IT, innovation och nya teknologier. Vi tänker att du i relation till detta också har ett businessperspektiv och vana att arbeta mot strategiska samt finansiella mål.

Vi uppskattar också att du:

  • vill arbeta i en kollaborativ arbetsmiljö och uppskattar transparens, vänlighet och tillit som är centrala värden i Saabs kultur.

  • vill vara en del av en organisatorisk transformation baserad på flexibilitet, nya utveckling av tjänster och bästa ”way of working”. Saab förnyas och behöver kompetenta och engagerade medarbetare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Va du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.