Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Operativ Teamleader Mjukvara

Arboga, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Är du en kommunikativ och nyfiken person med tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling som vill vara med och leda ett av våra utvecklingsteam? Då kan det här vara rollen för dig!

Din roll

Som teamleader hos oss kommer du att arbeta med utveckling, utbildning och support av våra testlösningar för underhåll av elektronik. Din roll kommer innebära säkerställande av att våra produkter möter de förväntningar som våra kunder och samarbetspartner ställer på våra produkters förmåga.


Huvudsakliga ansvarsuppgifter:

 • Koordinera, planera och följa upp arbetet via agila arbetssätt
 • Coacha, supporta och vara ett bollplank inom teamet
 • Support mot interna och externa användare
 • Att på sikt utbilda personal inom aktuella system
 • Att i utvecklarrollen arbeta med kravspecifikation, dokumentation och kodning

I denna roll förekommer resor. Främst inom Sverige, men i viss mån även utomlands.

Din profil

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av mjukvaruutveckling och erfarenhet av ledarskap. Du har antingen en ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning, alternativt relevant arbetslivserfarenhet inom motsvarande område.

Som person är du driven, kommunikativ, nyfiken och prestigelös. Vi ser även att du är en teknikintresserad och social person med erfarenhet av ledarskap som gillar att lösa problem, samt arbeta i team med andra kollegor

För att lyckas i rollen krävs:

 • Grundläggande förståelse för instrument och mätteknik
 • Du har erfarenhet av programmering i C++ och C#
 • Visual Studio, Team Foundation (Azure Devops)
 • Windows och Linux

Meriterande om du även har erfarenhet av:

 • Systems Engineering
 • Mjukvaruarkitektur
 • Agila arbetssätt (Scrum)
 • Arbete från verksamhet där testinstrument, mätteknik och elektronik varit delar av arbetsuppgifterna.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Här ingår du inte bara i en organisation där vi främjar samarbete, innovation och prestigelöshet, utan du får även möjligheten att vara med och påverka. Du kommer även att vara en viktig tillgång i vårat team genom att agera bollplank i tekniska frågor och vara kreativ genom att utforska möjligheter i nya arbetssätt och strukturer.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.