Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Saab söker kompositarbetare!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
28 May 2022
Apply for this job!

Saab söker kompositarbetare till sin civila flygplanstillverkning!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Rollen som Kompositarbetare

Arbetet som kompositarbetare på Saab Aerospace systems innebär att du tillsammans med ditt team utför upplägg/tillskärning och montering av kompositartiklar.

Teamet ansvarar för kvalitet, leverans och effektivitet kopplat till våra produkter. Tillsammans är du och teamet också en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Rollen kräver också ett tätt och prestigelöst samarbete med närstående avdelningar och stödfunktioner.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Utföra upplägg/tillskärning av komposit
  • Delta i förbättringsarbete
  • Arbeta enligt våra Lean principer

Din profil
Vi söker dig som är en lagspelare och trivs att arbete i grupp där vi värdesätter gott samarbete och god stämning. Du kan ta egna initiativ, samt arbeta både självständigt och i grupp. Som person är du noggrann, ansvarsfull och säkerställer att du har god kvalitet på ditt arbete. Det mesta av arbetet bedrivs dagtid men skift kan förekomma.

Vi söker dig med intresse för teknik och tillverkning. Verkstadsbakgrund och truckkörkort är också meriterande för tjänsten. Du har god datavana, vana att arbete i olika datasystem samt god kunskap i engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad blir du en del av

Din placering blir på affärsenhet Aerospace Systems. Affärsenheten utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila och militära marknaden. Aerospace Systems ansvarar för utveckling, industrialisering, tillverkning och teknisk support av flygande strukturer, inklusive system för affärsenhetens externa kunder som Airbus, Boeing och RUAG. Affärsenheten ansvarar för samarbetet, genomförandet och vidareutvecklingen av Boeing-Saab T-7A trainer. Affärsenheten har totalt 360 anställda. Produktion består av cirka 150 medarbetare uppdelat på tre olika verkstadsområden.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson (jonna.svenson@skill.se)

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.