Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior Ingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 14 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Är du en erfaren ingenjör inom konstruktion, produktionsteknik eller motsvarande som trivs av att arbeta i gränsen mellan produkt och produktion? Vill du vara med att utveckla morgondagens produktionssystem?

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram en industrialisering och verktygs-lösning för sammanbyggnad av produkt. Samt att vara ansvarig för verktygslösningen under pågående produktion.


I arbetet ingår bl.a. att:

  • Definiera verktyg och ta fram tillverknings-/verktygskoncept

  • Deltaga och utföra toleransberäkningar.

  • Skapa, granska och godkänna konstruktionsunderlag

  • Hantera kundkrav på verktygssats och verktygsunderlag

  • Teknisk support till verktygsleverantörer

  • Säkerställa att vald industrialiseringslösning uppfyller krav på byggbarhet


Ovanstående innebär ett tätt samarbete med företagets produktions- och inköpsavdelning likväl som med de leverantörer som företaget arbetar tillsammans med. Ansvaret innefattar både att införa ny teknologi samt att stötta den befintliga produktionen. Uppgifterna inkluderar även att upprätta och underhålla standarder och verksamhetsdokument.

Din profil

Du är erfaren ingenjör inom konstruktion eller produktion


Vi söker dig som har erfarenhet i Catia V5, 3D-experience eller liknande CAD-program. Du har goda teoretiska kunskaper inom t.ex. konstruktion, produktionsteknik eller maskinteknik. Tidigare erfarenhet av produktionsutveckling är meriterande.


Du bör ha förmågan att leda och fördela arbete tillsammans med erfarenheter att genomföra granskningar av verktygsdesign och produktionsutrustnings. Goda kunskaper i engelska är ett krav då flera av våra befintliga projekt/program bedrivs i nära samarbete med externa kunder, samarbetspartners och internationella leverantörer.

Du är nyfiken, noggrann, jobbar metodiskt och håller ordning och reda. Du är social, lyhörd och trivs att samarbeta med andra. Arbetet sker både i flera stora och små projekt där du förväntas att verka i en ledande roll för verktygsdesign och produktionsutveckling.


Som person är du drivande, innovativ och engagerad i arbetet med en vilja att lära dig nya saker. Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Tjänsten innebär många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga samt social kompetens.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och viktigast för oss är din ambition och ditt intresse för produktionsteknik. Utifrån din bakgrund och dina kompetenser och ambitioner samt våra behov kommer vi att forma en utvecklande roll i vår verksamhet


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Inom sektionen för Industrialisering på Aerospace systems arbetar vi med verktygskonstruktion, forskning och teknikutveckling samtidigt som vi stöttar vår produktion inom teknikområden så som komposit, sammanbyggnad, skärteknik och automation. Vi ansvarar för design av verktyg vilket inkluderar formverktyg, fixturer, jiggar, kompositutbredningar och laserprojiceringar. Detta innebär mycket samarbete med såväl andra delar av företaget som externa kontakter i form av kunder, samarbetspartners och leverantörer. Sektionen verkar inom T7, civila affärsprojekt, F&T-projekt samt inom stödet för ständig förbättring och ändringshantering avseende befintlig serietillverkning. Sektionen är även involverad i tekniska utredningar samt kalkylering av utvecklings- och tillverkningskostnad inom teknikområdet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.