Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Serviceingenjör Navigationssystem

Karlskrona, Sweden
Closing date: 23 May 2024

Serviceingenjör Navigationssystem

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du jobbar i projektform och i nära samarbete med systemingenjörer, konstruktörer samt med produktions- och driftsättningspersonal på något av de varv som vi samarbetar med. För oss är det självklart att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor och kunder. Du deltar i projekten från tidig konceptfas och offerering, hela vägen till leverans av färdigt fartyg. Vissa moment kommer att utföras till sjöss, på ytan och under den. Du kommer att arbeta med driftsättning, felsökning samt service och underhåll av våra system ombord på svenska och utländska örlogsfartyg. Det förekommer resor i tjänsten. Placeringsort är Karlskrona.

Din profil

Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är systematisk, noggrann och uthållig. Du är också en engagerad, utåtriktad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt. Du har en utbildning med teknisk inriktning eller har motsvarande relevant utbildning samt ett intresse för teknik i allmänhet. Du är kommunikativ, kan med enkelhet ta till dig nya saker och har lätt för att samarbeta med både kollegor, underleverantörer och kundens representanter. Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Meriterande är kompetens och erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • Civila och/eller militära navigationssystem

  • Erfarenhet och förståelse för sensorer ombord ett fartyg samt dess samband

  • Erfarenhet av marina system i allmänhet

  • Erfarenhet av driftsättning och service av marina system

  • Bred erfarenhet av datorer och nätverk

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Kontaktinformation: Christian Gidlöf, E-mail: christian.gidlof@saabgroup.com