Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Software developer

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 19 May 2024

Brinner du för att förverkliga idéer? Bli en del av vår välkomnande teknikvärld och låt dina idéer bli verklighet.

Din roll

I den här rollen kommer du vara med och bidra i utvecklingen av signalintelligenssystem och självskyddssystem i världsklass för nästa generations Gripen och GlobalEye. Verification Software behöver förstärka sektionen med drivna och kompetenta mjukvaruutvecklare med intresse i mätteknik. Vi utvecklar mjukvara för test och verifiering inom elektronisk krigföring och har en viktig roll som stöd i nyutveckling samt felsökning i befintliga produkter.

Som utvecklare kommer du aktivt att ge ditt bidrag till produktutveckling och underhåll. Du kommer att arbeta i agila team som spider sina kunskaper och tillåter frihet under ansvar.

Arbetet omfattar i huvudsak:

  • Utveckla och underhälla våra testramverk som körs i våra testriggar   
  • Ta fram automatiserade testfall för utveckling av ny hårdvara
  • Utveckla och underhålla automatiserade produktionstester
  • Hjälpa till med att analysera testresultat
  • Stödja projekt under uppstartsfasen för design av testriggar
  • Stödja vid inköp av ny instrumentering till våra testriggar

Saab är ett högteknologiskt globalt företag och kommer att ge dig goda möjligheter att växa och kompetensutvecklas. Det finns också möjligheter att arbeta kortare eller längre perioder utomlands. Din arbetsplats finns i Järfälla, strax utanför Stockholm men enstaka resor kan förekomma.

Din profil

Vi söker dig som gillar att arbeta med den senaste tekniken nära hårdvara. Du har tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling och förståelse för agil utveckling. Har du kunskaper i RF (radiofrekvens) blir vi extra glada!

För att lyckas i rollen tror vi att du är en proaktiv och pålitlig lagspelare med god kommunikationsförmåga.  Du söker effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt. Du är en engagerad och kreativ person som gillar utmaningar, men du är också mycket mån om att nå en hållbar och långsiktig balans i såväl yrkes- som i privatlivet.

Kvalifikationer för tjänsten:

  • Minst en kandidatexamen i relevant disciplin eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i programmering med Java eller C++
  • Erfarenhet av att designa, utveckla och implementera automatiska testprogram för konstruktionsverifiering och produktionstestning
  • Behärskar svenska och engelska flytande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan. Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.