Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Ställningsbyggare

Muskö, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Är du en erfaren ställningsbyggare som lockas av en kombinerad och varierad tjänst inom skeppsservice?  – Då kan du vara Saab Muskös nya medarbetare!
 

På Saab Muskö arbetar vi med svenska marinens fartyg inom reparation, underhåll samt modifieringar. Den här rollen hör till sektionen Service och Support vars arbete innefattar flera områden så som skeppsservice, anläggningsservice, dockning av fartyg, bygga ställningar samt förråd och godsmottagning.

Vi blickar ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Nu behöver vi nya medarbetare som vill föra varvstraditionen vidare och bidra till att förstärka Saab verksamhet på Muskö.

Din framtida utmaning

Tjänsten är en kombinerad roll som innefattar ställningsbygge och arbete inom skeppsservice och du kommer ha flera olika arbetsuppgifter och arbetsdagarna kommer variera beroende på var vi befinner oss i ett underhållsprojekt. 

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

 • Planering montering och demontering av våra ställningsprojekt. Arbetet utförs både ombord på fartyg, utanpå fartyg och i dockan.
 • Ställningsbygge efter ritning samt specialanpassat bygge för att komma åt svåråtkomliga platser.
 • Regelbunden kontroll och underhåll av utrustning såsom taljor, tampar och laser.
 • Tillsammans med kollegor på avdelningen för skeppsservice arbeta med spolning av fartygets skrov och tankar
 • Ingå i en arbetsgrupp som genomför dockning av stridsfartyg under ledning av en dockmästare
 • Vara del i en räddningsgrupp som byggs upp inom varvets verksamhet
 • Bidra till förbättringsarbete av arbetssätt inom det dagliga arbetet i verksamheten
 • Viss administration så som hantering av arbetskort.

Du samverkar med varvets övriga verkstäder och underentreprenörer för att nå den höga kvalitet i utfört arbete som vi eftersträvar inom Saab Kockums. Du samarbetar obehindrat med projektledare, sektionschef, arbetsledare och hela varvets organisation i det dagliga arbetet.

Vem är du?

Vi tror att du är en person som har en hel del praktisk erfarenhet med dig från olika roller i yrkeslivet inklusive ställningsbyggnation. Du trivs med att arbeta i industrimiljö och din erfarenhet gör att du förstår de utmaningar som rollen innebär.

Du är trygg i din arbetsroll, tar ansvar och visar eget initiativ.

För att kunna söka tjänsten har du:

 • Yrkesbevis för att bygga ställning över 9 meter
 • Erfarenhet av ritningsläsning och förmåga att arbeta i olika miljöer, både vid kaj och docka
 • Noggrannhet och hög säkerhetsmedvetenhet i arbetsutförandet.
 • Erfarenhet och/eller kunskap inom arbete med olika sorters byggnadsställningar, inklusive lösbygge med äldre rör samt nyare ställningsmodeller
 • Körkortsbehörighet B

För att passa i rollen trivs du med teamarbete och är van att arbeta i en organisation med många anställda. Som person ser vi gärna att du är strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Andra önskvärda egenskaper är lugn, stresstålig samt förmåga att ta stort ansvar i dina åtaganden.

Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska och har grundläggande datorvana. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Med hänsyn till semestertider påbörjas urvalsarbetet under vecka 33. Vid frågor kontakta gärna ansvariga rekryterare: Linda Sjölander, 08-120 97 175 , linda.sjolander@skill.se eller Kajsa Jansson, 08-120 97 178, kajsa.jansson@skill.se 

Om Saab

På Saab Kockums Muskö satsar vi på att utöka vår verksamhet. Vi förvaltar en varvstradition på historisk mark. Det startade i början av 1700-talet då en Örlogsbas uppfördes på Skeppsholmen i Stockholm. Det blev så småningom behov av att hitta en bättre plats för flottans fartyg och verksamheten flyttade 1969 ut från Stockholm till skärgårdsön Muskö. Vi arbetar fortfarande med svenska marinens fartyg inom reparation, underhåll samt modifieringar. Nu behöver vi nya medarbetare som vill föra varvstraditionen vidare och bidra till att förstärka Saab Kockums verksamhet på Muskö.

Du blir en del av Saab som är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.