Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

System Engineer

Arboga, Sweden
Closing date: 1 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Din roll

Som systemingenjör kommer du att bland annat ansvara för kravnedbrytning och arkitektur- och gränssnittsfrågor i något av våra systemleveranser. Du kommer att ha nära samarbete med många av de olika sektionerna som ingår i PU Communications men även också exempelvis med verifiering, validering och hårdvara/mjukvara i våra projekt. De många kontaktytorna och delaktigheten i hela livscykeln gör denna tjänst både flexibel och stimulerande.

Dina arbetsuppgifter kan inkludera:

  • I samarbete med produkt och projektledning, kunder och andra kravställare säkerställa att aktuellt systems kravsättning motsvarar förväntad leverans.
  • Hantering av kundkrav och nedbrytning av kravställning till systemnivå.
  • Design av systemarkitektur och systemens högnivåkrav.
  • Under utvecklingsfasen följa systemet genom utveckling, integration och verifiering.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Din profil

För att vara aktuell för rollen så har du troligen i grunden en ingenjörsexamen. Gärna inom elektronik, teknisk fysik, datakommunikation, datateknik, systemvetenskap eller liknande med erfarenhet under några år av tex roller som integratör eller systemingenjör.

Du är även en nyfiken lagspelare som både gillar att jobba tillsammans med andra men även klarar av att hantera uppgifter på egen hand. Du har ett djup inom integration och en bredd i att hantera tekniska miljöer. Ett plus är om du har kunskaper inom radiotransmission inom komplexa kommunikationsinfrastruktur.

Vi behöver dock förstärka kompetensen på PU Communications inom flera områden och personligheten är väsentlig och det är viktigt att du har en förmåga till helhetssyn och förståelse för system och teknik. Du skall vara driven som individ och ödmjukt i dialog med dina kollegor. Du skall även kunna arbeta självständigt likväl vara en stark medspelare i olika projekt du är en del av.

Du bör ha kommit i kontakt med flera av följande områden:

  • Linux- och Windows server, installation & konfiguration.
  • Arbetserfarenhet av Windows server samt infrastrukturkomponenter som WSUS, Active Directory, DNS, PKI, NTP, DHCP och GPO
  • Konfiguration av nätverk.
  • Förvaltning och utveckling inom området Telefoni (IP-telefoni, Analog telefoni).

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här