Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemarkitekt

Huskvarna, Sweden
Closing date: 12 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Rollen som systemarkitekt erbjuder en variation av arbetsuppgifter. Systemarkitekterna hos oss ansvarar för hela systemet och du kan exempelvis få arbeta med förstudier, systemkrav, utföra systemanalyser och granskningar, övervaka nya teknologier relevanta för systemet och föreslå införande av dessa eller etablera och samordna systemdesign och systemgränssnitt.

Arbetsuppgifterna kan även formas utefter dina tidigare erfarenheter. Det här arbetet kommer du att genomftillsammans med andra systemarkitekter inom teamet eller från andra delar av organisationen.

Din profil

Vi söker dig som vill arbeta i teknikens framkant och trivs med att följa trender som driver digitaliseringen av samhället. Du är skicklig på att definiera krav, designa och beskriva systemarkitekturer, är affärsinriktad och har stort intresse att utveckla systemlösningar som skapar stor nytta för våra kunder. Du har en stark drivkraft och känner dig trygg i dina uppgifter, vilket gör att du kan leda och samarbeta med andra människor mot gemensamma mål.

För att lyckas i rollen har du:

  • Civilingenjörs- eller masterexamen inom till exempel teknisk fysik, elektroteknik eller annan relevant inriktning.

  • Tidigare erfarenhet inom området. 

Beroende på vem du är, så finns möjligheter att möta vissa önskemål. Antingen har du annan relevant erfarenhet än Saab sedan tidigare och är nyfiken på rollen, eller så har du kanske annan teknikledande roll hos oss och vill pröva dina vingar som systemarkitekt? Vi utgår från dig.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.