Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör radiotransmission

Linköping, Sweden
Closing date: 12 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker en entusiastisk och engagerad person som vill bli en del av vårt team som ingenjör inom radiotransmission. Hos oss får du möjligheten att arbeta med avancerade och spännande projekt där radiotransmission ofta är en central del av våra leveranser.

Djup kompetens inom området är en stor fördel, men med rätt inställning och relevant bakgrund finns det goda möjligheter att lyckas och växa in i rollen. Du kommer att arbeta i projektteam och får en av våra erfarna ingenjörer som mentor, men vi oss att du kan arbeta självständigt med dina uppgifter och leverera effektiva och kvalitativa resultat.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av en eller flera av följande:

  • Övergripande systemarkitektur
  • Kravhantering mot kundanpassade och produktbaserade system
  • Kravtolkning
  • EMC
  • Systemutveckling
  • Produktutveckling
  • Satellitkommunikation
  • Taktisk radio
  • Integration, test och verifiering

Din profil

Vi tror att du har någon form av teknisk ingenjörsutbildning, det kan vara civilingenjör, högskoleingenjör och/eller gedigen arbetslivserfarenhet inom radioteknik, gärna relaterat till Försvarsmakten.

Du behöver kunna ta ansvar och ha en stark åtagandekänsla för uppgifter och projekt då vi jobbar över gränser mellan sektioner och projekt för att nå våra leveranser. Flexibilitet, samarbetsvillighet, driv och ambition värderas mycket högt tillsammans med en vilja att lära sig nya saker.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att längre ledtider kan förekomma då annonsen ligger uppe över sommaren. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.