Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
14 February 2021
Apply for this job!

Vi söker nu systemingenjörer som vill komma och jobba med oss på vår affärsenhet C2S. Här får du chans att vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem! Vi lovar att du inte vill missa denna chans!

Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från sensorer och datalänkar, allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Du kommer att jobba med ny teknik och med avancerade system. Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter.

Din roll

Att vara systemingenjör hos oss innebär att ha en central roll i arbetet med de tekniska kraven för våra komplexa system. Arbetsuppgifterna för systemingenjör hos oss varierar stort och beror på vilken kompetens och vilja du har. Vi behöver människor som är duktiga på att bryta ner krav och se till att kraven är spårbara och test/verifierbara. Vi behöver systemingenjörer som är, eller har ambitionen att bli, tekniska ledare i form av att leda både formella och informella team och grupper. Vi behöver även systemingenjörer som är inriktade på design och systemarkitektur.

Din profil

Du måste ha lätt för att ta till dig nya saker och en vilja att söka aktivt efter ny kunskap. Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt. Du är en social, engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.

Vi tror att du har en proaktiv inställning i jobbet och aktivt navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna intressenter för att lösa och förebygga problem och utmaningar.

Vi ser att du har erfarenheter av att arbeta med nedbrytning av krav samt mjukvaruutveckling i komplexa system. Du har även arbetat med systemdesign eller tekniskt ledarskap. Erfarenhet inom verifiering, systemtest och validering gör arbetet enklare.

Om vi får göra en lång önskelista ännu längre är det meriterande om du har erfarenhet inom något av områdena DOORS eller likande kravhanteringsverktyg, programmering, datorarkitektur/operativsystem, IT-säkerhet eller erfarenhet av marin miljö i Försvarsmakten men det är förstås inget måste. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd inom den militära arenan. Det är system som syftar till att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här