Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemintegratör

Location
Luleå, Sweden
Closing date
19 June 2022
Apply for this job!

Vid Surveillances kontor i Luleå är vi drygt 60 personer och brinner för mjukvaruutveckling. Huvudsakligen utvecklar vi ledningssystem, men även tillhörande tränings- och planeringssystem samt datalänkar. Systemen vi utvecklar används till såväl Globaleye (flygande) som 9LV (marina) tillämpningar. Vårt åtagande sträcker sig hela vägen från offerter till integration och verifiering hos våra kunder.

Vi söker nu en systemintegratör som vill vara med på en spännande resa på ett expansivt kontor.

Din roll

I rollen som Systemintegratör kommer du bland annat ansvara för att våra referensanläggningar är körklara, det innebär bland annat:

  • Installera och driftsätta datorplattformar

  • Installera och driftsätta simulatorer i våra referensanläggningar

  • Föra dokumentation på vad som för tillfället är installerat i referensanläggningarna

Arbetet innebär ett nära samarbete med andra medarbetare på kontoret men även andra delar av Saab. I den här tjänsten ställs du ständigt inför nya och spännande utmaningar och har stora möjligheter till personlig utveckling.

Baserat på tidigare erfarenheter och vad du brinner för ger vi dig möjlighet att bland annat arbeta med Integration och verifiering av våra produkter och system i Sverige och internationellt.

Är du nyfiken på att veta mer om produkterna du kommer jobba med?

Globaleye:

https://saab.com/air/airborne-solutions/airborne-surveillance/globaleye/

https://www.youtube.com/watch?v=hcL9DgEe5lQ

9LV:

https://saab.com/naval/decision-superiority/combat-management-systems/9lv-cms/

https://saab.screen9.tv/media/jS6nYMGoS3EE3M4op_MyKw/9lv-combat-system-short-version  

Din profil

Som person är du ödmjuk och nyfiken, samtidigt som du har ett kreativt sinne som gärna arbetar fram innovativa idéer och lösningar. Du är strukturerad och ordning och reda är ledord för dig. Förmodligen börjar pulsen slå lite snabbare när du får prova nya teknikområden. Du har också ett stort teknikintresse och du uppskattar trevliga kollegor att bolla ideér med!

Du har en högskoleutbildning med inriktning datateknik och nätverk, eller motsvarande kunskaper och relevant arbetslivserfarenhet

Vi ser dessutom gärna att du har:

  • Erfarenhet av CI, CD eller DevOps

  • Kunskaper i Jenkins, GIT, JIRA

  • Erfarenhet av virtualisering, Docker, Kubernetes och VMware

  • Goda kunskaper i Linux

  • Nätverkskunskaper

  • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du blir del av ett expansivt kontor med medvind och tillväxt. Vi erbjuder dig ett roligt, utmanande och omväxlande arbete där du kommer ingå i ett av våra agila team som tillsammans arbetar långsiktigt för att utveckla och förbättra våra spännande produkter. Vi är ett lagom stort kontor för att behålla en familjär stämning, samtidigt som vi erbjuder all trygghet du får i ett stort bolag. Vi sätter ett stort värde i personlig utveckling samt balansen mellan arbete och fritid. Oavsett om du gillar skidåkning, skridsko, löpning, jakt, fiske så finns naturen oftast direkt runt knuten i Luleå.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.