Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemtestare

Huskvarna, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Då flygplan utsätts för stora påfrestningar är kraven på säkerhet höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt. Testfallen implementerar vi i Python och vi använder oss av kravhanteringsverktyget Doors. Du kommer också bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Som systemtestare med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Ta fram och analysera systemkrav och testplaner

  • Omvandla krav till testfall samt definiera testfall.

  • Skapa testspecifikationer

  • Genomföra tester av system

  • Skriva rapporter på systemnivå

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Huskvarna. Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar strukturerat, tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling och håller dig lugn och stabil även i pressade situationer. Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, trivs med att ha ett stort kontaktnät och är duktig på att bygga starka relationer.

Vi söker dig som:

  • Har ingenjörsutbildning inom elektronik, SW eller fysik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Behärskar svenska och engelska obehindrat, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • 1-2 års erfarenhet av att arbeta med krav, verifiering och validering, gärna på systemnivå.

  • Erfarenhet av arbete med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringverktyg.

  • Erfarenhet av Python.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.