Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk Projektledare

Arboga, Sweden
Closing date: 5 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi expanderar och söker därför en teknisk projektledare som kommer att arbeta inom flera olika spännande teknikområden. Som teknisk projektledare får du möjlighet att utvecklas vidare i flera olika riktningar. Drömmer du om varierande arbetsuppgifter där du får arbeta brett inom teknik kommer du garanterat att trivas i denna roll! 

Du kommer att vara en del av avdelningen Test Equipment, där vi främst arbetar med utveckling av test- och underhållssystem för flygburen elektronik, radar och electronic warfare. Våra affärer och kunder finns framförallt inom försvaret men vi har även en del kunder inom den civila sektorn. Hos oss får du möjligheten att jobba i en del av Saab som har karaktären av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik med flera kontaktytor.

Din roll

Som teknisk projektledare kommer du att leda och driva hela eller delar av teknikarbetet inom projektet. Storleken på teamet varierar mellan projekt och projektfaser.

Du ansvara för:

 • Planera, leda och fördela det tekniska arbetet i projektet
 • Uppföljning av progress, kvalitet och metoder
 • Definition av krav, designlösningar samt verifiering för respektive systemnivå
 • Bidra i arbetet med risk- och möjlighetshantering
 • Kontakt med motsvarande inom kundens organisation

Rollen kan komma att innefatta samarbeten med kunder, leverantörer och interna intressenter. Även affärsresor, främst inom landet men även utomlands, kan förekomma.  

Din profil

Vi söker dig som har vilja och kunnande i att skapa engagemang, arbetsglädje och effektivitet runt omkring dig. Du är nyfiken och har ett stort teknikintresse som du vill fortsätta utveckla och en affärsmässighet i ditt agerade. Du behöver ha en förmåga att skapa en helhetssyn över de tekniska lösningar vi jobbar med, samtidigt som du kan förstå tekniska detaljer. En utmaning med våra system är att de har lång livslängd vilket ställer speciella krav på att förstå funktion och att skapa moduler med kända gränssnitt.

Vi tror att du har:

 • ett gediget och brett teknikintresse med några års erfarenhet av att leda tekniskt arbete
 • en väldigt god samarbets-, kommunikations- och ledarskapsförmåga
 • förmåga att planera, organisera, genomföra och följa upp
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • högskoleingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Meriterande, men inget måste, är om du har erfarenhet av en eller flera av dessa kompetensområden:

 • Elektronik
 • Mätteknik
 • Mikrovågsteknik
 • Programmering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.