Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testledare produktion

Karlskrona, Sweden
Closing date: 17 June 2023

Testledare mot produktion

Hos Saab Kockums utförs vidmakthållande av svenska marinens plattformar samt nyproduktion av ytfartyg och ubåtar. Till avdelningen Maintenance & Set to work rekryterar vi nu en testledare som kommer att tillhöra en nyinrättad enhet.

Din roll

Testledare produktion ansvarar för planering, koordinering och kontroll av (Set to work STW) ”driftsättnings” aktiviteter.

Du är den som leder arbetet med driftsättning och ser till att nödvändig utrustning och personal finns tillgänglig. Du ser till att befintlig dokumentation blir upprättad och att korrigerande åtgärder genomförs.

Arbetsuppgifter

• Planera/allokera produktionsresurser för driftsättning

• Förmedla kompetens och resursbehov till ansvariga sektionschefer i produktion 

• Upprätthålla säkerheten vad gäller arbetsmiljö, miljö

• Samordna resurser som är involverade i driftsättningsaktiviteter genom dagliga genomgångar

• Hantera avvikelser

• Baserat på projektplan upprätthålla en verifieringsplan för igångsättning och verifiering av STW aktiviteter

• Förmedla behov till produktionslinjen av stöd, utrustning och faciliteter inför driftsättning

• Samordna interna intressenter såsom systemingenjörer, test manager

• Tillse att verifieringen dokumenteras i testrapporter (STW procedurer) och att avvikelser registreras

Din profil

Vi ser gärna att du är väldigt kommunikativ och drivande i din profil, kunna kravställa och bli kravställd. Har erfarenhet inom området driftsättning och värna för säkerhet under arbete.

Erfarenhet från marina plattformar och god kunskap i Saab Kockums aktuella ubåtar/ytfartyg är meriterande.

Krav:

• Erfarenhet av driftsättning

• Ledarskapsutbildning eller likvärdig erfarenhet

• Marin fartygskännedom

• Goda kunskaper Engelska och svenska tal och skrift

• Datavana i Office paketet

Meriterande:

• Erfarenhet från Försvarsmakten eller Försvarets Materielverk (FMV)

• Kunskaper i SaabKockums processer

• Kunskap i SaabKockums datorsystem knutna till rollen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen notera att vi arbetar löpande med vårt urval.

Har du frågor kring tjänsten? Välkommen att kontakta Roger Sejlert, rekryterande chef +46 734 18 87 39 roger.sejlert@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.