Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Underhållsingenjör Optronik

Arboga, Sweden
Closing date: 15 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Är du en intresserad, driven och nyfiken person med ett tekniskt intresse kommer du passa perfekt i rollen som optronikingenjör.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.


Din roll

I rollen som underhållsingenjör i gruppen Engineer inom ”Production Sensor” kommer du att ingå i ett team som arbetar med elektro-optiska materiel som finns inom försvarsmakten. Teamet består av 11 personer och du kommer att vara stationerad i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna är att vara en del i pågående uppdrag/projekt, analysera, arbeta i FM system, skriva rapporter och vara med vid dialog med kund. Du kan även komma att arbeta praktiskt med att felsöka, reparera, och testa olika optiska system.

Rollen erbjuder stor utvecklingsmöjlighet där du får möjlighet att utbilda dig internt i våra system och arbeta med ny modern teknik.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga. I rollen som optronikingenjör kommer du att arbeta både självständigt och i grupp. Du skall tycka om blandningen av att arbeta i projekt/uppdrag och att praktiskt skruva och felsöka på objekten. Du skall ha grundkompetens i elektronik.

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant. Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande. Du ser positivt på att få arbeta både analytiskt och praktiskt. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag.

Du har:

·         Minst gymnasiekompetens med inriktning teknik 

·         Goda kunskaper inom elektronik 

·         God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

·         Eftergymnasial utbildning inom teknik 

·         Erfarenhet från arbete med mätteknik och felsökning

·         Kunskap eller intresse för optik, IR-teknik och Laser

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns för gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här